Terör örgütü YPG/PKK'ya karşı harekete geçen Münbiçlilerin eylemleri yayılıyor

Terör örgütü YPG/PKK'nın gençleri "zorunlu askerlik" adı altında zorla silahlı kadrosuna katma uygulamasına karşı Münbiç ilçe merkezinde ve kırsal kesimindeki halkın örgüt karşıtı gösterileri büyüyerek sürüyor.

Haberler 02.06.2021 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Münbiç/Azez

lçe merkezindeki Cezire Yolu Ofisler Caddesinde toplanan Münbiçliler, dayatlan sokaa çkma yasana ramen terör örgütünü bugün de protesto etti.

Göstericiler, alkonmalarn son bulmas, zorunlu askerlik uygulamasnn kaldrlmas ve göstericilere ate açan teröristlerin yarglanmasn talep ediyor.

Protestocular datmak için ate açan YPG/PKKl teröristler ise son iki günde halk hareketine katlan çok sayda sivili alkoydu.

lçe merkezi ve krsal kesimde gösteriler devam ederken, terör örgütünün de Rakka ve çevresinden onlarca teröristi Münbiçe sevk ettii örenildi.

lçe merkezinde dün balayan gösteriler, gün içinde Münbiç krsalna da sçramt. Münbiçin dousunda bulunan Hüdhüd bölgesinde toplanan siviller, terör örgütü YPG/PKKnn engellemelerine ramen seslerini duyurmak için ilçe merkezine hareket etmiti. lçe merkezinin giriindeki Kaddaf kontrol noktasnda teröristler tarafndan açlan atete 1 sivil yaamn yitirmi, 6 sivil yaralanmt.

Münbiçte dün yaananalar

Nüfusunun yüzde 99u Arap olan Münbiçin ilçe merkezi ve çevre mahallelerdeki yüzlerce sivil, kz ve erkek çocuklarn silahl kadrosuna katma gerekçesiyle zor kullanarak alkoyan örgütü protesto etmek için dün bir araya gelmiti.

YPG/PKKl teröristlerin, protesto düzenleyen halka ate açmasyla 1 sivil ölmü, 3 sivil yaralanmt. Olayn ardndan ilçe merkezindeki öfkeli kalabalk, Halep Yolu üzerinde YPG/PKKnn kontrol noktasn ele geçirerek atee vermi, dün gün içinde de kepenk kapatarak örgüte tepki göstermiti.

Örgüt, sivillerin söz konusu uygulamaya kar balatt tepkiyi önlemek için gece yars itibaryla 48 saatliine sokaa çkma yasa getirmiti.

Terör örgütü YPG/PKK, 1990-2003 yllarnda doan kz ve erkekleri, bir yl civarnda sürelerle sözde zorunlu askerlik ad altnda silahl kadrosuna katmak üzere alkoyuyor.

Terör örgütü, igalindeki Münbiç, Aynularab (Kobani), Kaml, Malikiyye, Dirbasiye, Haseke, Rakka ve Deyrizor bölgelerinde Arap çocuklar ve gençleri bu ekilde zorla kadrolarna katyor.

Mutabakatlara ramen Münbiç, örgütün igalinde

Halepin Münbiç ilçesi, Austos 2016dan bu yana YPG/PKKnn igalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAtan temizlenmesinin ardndan YPG/PKKllarn Münbiçi terk edecei sözünü vermiti.

Washington yönetimi taahhüdünü yerine getirmezken, Türkiye ve ABD, Haziran 2018de Münbiç yol haritasnda uzlamt ancak ABDnin oyalamalar nedeniyle yol haritas tamamlanamad.

Rusya da Ekim 2019da Türkiye ile Bar Pnar Harekat srasnda vard mutabakatla terör örgütünü Münbiçten çkarmay taahhüt etmiti. Ancak ilçede igalini sürdüren YPG/PKK, yuvaland mevzilerden Suriye Milli Ordusu cephe hatlarna szma giriimlerini, sivil yerleimlere top ve roket saldrlarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git