Teröristin maskesini Independent düşürdü

Didim'de tatil yaparken terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanan ve “YPG için hiç savaşmadım” savunmasında bulunan Joe Robinson'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG için savaştığı ortaya çıktı.

Haberler 31.07.2017 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazete Habertürkün haberine göre Aydnn Didim lçesinde Bulgar sevgilisi ile tatil yaparken tutuklanan terör örgütü PKKnn Suriye uzants PYD/YPG teröristi Joe Robinsonn YPG için hiç savamadm savunmas ngiliz Independent Gazetesi tarafndan yalanland.

Gazete, Joe Robinsonn eski bir ngiliz askeri olduu ve Suriyede YPG saflarnda terör örgütü DEAa kar savat bilgisini paylat. Gazeteye göre Robinson, 2012 ylnda ngiliz ordusuna bal olarak Afganistanda bulunmutu.

26 TEMMUZDA GÖZALTINA ALINDI

2015 ylnda terörizm suçlamasyla ngilterede gözaltna alnan Robinson, gözaltna alnmadan önce ise Suriyede terör örgütü YPG saflarnda terör örgütü DEAa kar yer almt. Joe Robinson, 26 Temmuzda Didimde kz arkada Miya Rojkan ve annesi ile birlikte gözaltna alnd. Robinson Türk polisine verdii ifadede, YPGden silah eitimi aldm ancak hiçbir çatmaya katlmadm demiti.

Ana Sayfaya Git