Teröristlerin 300 metrelik "televizyonlu" tünelini AA görüntüledi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'in kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait tünel ve mevziler, AA ekibince görüntülendi.

Haberler 30.01.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrinin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik balatt Zeytin Dal Harekat kapsamnda ele geçirilen terör örgütü PYD/PKKya ait tünel ve mevziler, Anadolu Ajans (AA) ekibince görüntülendi.

TSK tarafndan hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin civarnda PKK/KCK/PYD-YPG ile DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekat sürüyor.

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlaryla BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak yürütülen harekat kapsamnda, terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

Türk Silahl Kuvvetlerinin destekledii Özgür Suriye Ordusuna bal güçler, Afrinin batsndan ilerleyilerini sürdürüyor. Harekat kapsamnda temizlenen bölgelerdeki terör örgütü PYD/PKK mevzileri dikkati çekiyor.

AA ekibi, Afrinin batsnda PYD/PKK üyesi teröristlerce kullanlan mevzi ve tüneli görüntüledi.

Betondan ina edilen yaklak 90 santimetre kalnlnda, 1,5 metre geniliinde ve 2 metre yüksekliindeki tünelde televizyon dahi bulunurken teröristler kum ve talarla kapladklar bu yaplar sayesinde olas hava harekatlarndan korunmaya, buralardan Mehmetçike saldrmaya çalyordu.

Farkl bölümlerden oluan 300 metre uzunluundaki tünelde gözetleme ve saldr için küçük koruganlar bulunuyor. Tünelin belli bölümleri kum torbalaryla güçlendirilmi mevzilere açlyor.

Aydnlatmann çekilen elektrie bal lambalarla saland tünelde havalandrma bölümleri görülüyor. Tünelde teröristlerce mutfak olarak kullanlan bir alan yer alrken bir baka bölümde ise uydu yaynlarnn izlenebildii televizyon bulunuyor.

- Silindir mevziler

Kontrol altna alnan bölgede teröristlerce kullanlan silindir eklinde mevziler de yer alyor. Dardan belli olmamas için tünellerin ve söz konusu mevzilerin üzerini ta ve kumlarla kapatan teröristlerin buralardan hudut hattn ve buralardaki Mehmetçiki gözetledii belirtiliyor.

Silindirik mevzinin eklinden dolay daha zor belli olduu ve olas atlar için hedef küçülttüü ifade ediliyor.

Ana Sayfaya Git