Tiflis'te protestolar 3. gününde devam etti

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Rus bir milletvekilinin düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi toplantısına katılmasına tepki olarak başlayan protestolar 3. gününde de sürdürüldü.

Haberler 24.06.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gürcistann bakenti Tifliste 3 gün önce açl yaplan 26. Ortodoks Parlamentolararas Genel Asamblesinin ikinci günü oturumuna, Rusya heyetinde yer alan Rus Komünist Partisi üyesi ve Rusya Devlet Dumas milletvekili Sergei Gavrilovun bakanlk yapmasna tepki olarak balayan protestolar üçüncü günde de devam etti.

Akam saatlerinde önce parlamento binas karsnda toplanan göstericiler, 2 gün önce emniyet güçlerinin protestocular datma srasnda ar güç kullandn savunarak çileri Bakannn istifa etmesi taleplerini yineledi.

Protestocular vatandalara plastik mermi skan polislerin cezalandrlmasn istedi

Emniyet güçleri tarafndan 20 Haziranda gözaltna alnan yüzlerce protestocunun serbest braklmasn talep eden göstericiler vatandalara plastik mermi skan polislerin cezalandrlmasn istedi.

TFLSTE PROTESTOLAR

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinin, Gürcistanda düzenlenen Rusya kart protestolarn ardndan Rus hava yolu irketlerinin Gürcistana uçmasn geçici olarak yasaklayan kararnameyi imzalamasna da tepki gösteren protestocular hükümeti Rusyaya kar etkili politika uygulama çarsnda bulundu.

Protestocular bu sabah parlemento binasndan iktidardaki Gürcü Hayal Partisinin merkez ofisine kadar yürüyü düzenledi.

Parti merkezinin önünde toplanan göstericiler burada çileri Bakannn görevinden istifa etmesi için bu akam saat 19.00a kadar hükümete süre verdi.

Taleplerin yerine getirilmedii durumunda göstericiler yine parlamento önünde toplanacaklarn bildirdi.

Protestolar üzerine Meclis Bakan rakli Kobakhidze daha önce istifa ettiini duyurmutu.

Ana Sayfaya Git