Tillerson: Kuzey Kore ile ön koşulsuz masaya oturmaya hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD’nin Kuzey Kore ile ön koşulsuz olarak masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi ve ‘Kapı açık ama biz, siz konuşmaya hazır olduğunuzu söyleyince ortaya çıkacağız’ diye konuştu.

Haberler 14.12.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kore Vakf tarafndan, Atlantik Konseyinde düzenlenen bir oturumda konuan Tillerson, Kuzey Koreye yönelik diplomatik çözüm bulma sürecinin sürmekte olduunu söyleyen Tillerson, Aslnda tüm yaptrm rejimi, bask kampanyas diplomasi politikasnn bir parças. Bu, Kuzey Korede, dünyann nükleer gücü kabul etmeyeceinin anlay oluturma çabas. Bu denemeleri sürdürürlerse, izolasyon da sürecek, yani bu da diplomatik yolun bir parças dedi.

ABD ÖN KOULSUZ VARIZ

ABD Bakan Donald Trumpn, çinin Kuzey Koreye petrolü kesmesini istediini, Kuzey Korenin en son masaya oturmay kabul ettii zamann çinin petrolü kesmeye karar vermesinden kaynaklandn anlatan Tillerson, Bu yüzden Bakan Trump, çine bask uyguluyor. Diplomatik açdan, Kuzey Kore ne zaman konumak isterse biz konumaya hazrz. Hatta birinci görümeyi ön koulsuz yapmaya da hazrz. sterlerse havadan sudan da konuabiliriz, ama en azndan oturup birbirimizle yüz yüze görümü oluruz. Masaya ne koyacaksnz, biz masaya ne koyacamz söyleyeceiz. Önemli olan masa bana gelip konumaya balayabilmek diye konutu.

Kuzey Kore ile masaya oturmann koulu olsayd, bunun görüme ortasnda baka bir füze denemesi yapmaya kalkmak olacan vurgulayan Tillerson, Görümelerin ortasnda baka bir füze atelemeye karar verirlerse elbette ki konumak çok zor. Bence onlar da bunu, bir süre sessiz kalmak gerektiini onlar da anlyor. Bir süre sessiz kalnmazsa, üretken görümeler yapmak zor olacak. Bir süre sessiz kaln diyoruz, bize konumak istediinizi söyleyin diyoruz. Kap açk ama biz, siz konumaya hazr olduunuzda ortaya çkacaz dedi.

Ana Sayfaya Git