Trump ile Kim 'silahsızlandırılmış bölge'de görüştü

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore Kim, Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan "silahsızlandırılmış bölge"de buluştu. Trump sınırın Kuzey Kore tarafına geçerek bu ülke topraklarına adım atan ilk ABD başkanı oldu.

Haberler 01.07.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kuzey ve Güney Kore arasnda bulunan silahszlandrlm bölgede bulutu.

ki lider silahszlandrlm bölgede el skrken, Trump snrn Kuzey Kore tarafna geçerek bu ülke topraklarna adm atan ilk ABD bakan oldu.

Kim Jong-un, Trumpn iki ülke arasndaki balar daha da gelitirmek için bu ksa ziyareti yaptn belirterek, Trumpn snr çizgisini geçmesini, ho olmayan geçmii sona erdirecek cesur ve kararl bir eylem olarak nitelendirdi.

Donald Trump da snrn Kuzey Kore tarafna ayak basan ilk ABD bakan olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi ve Kim ile dostluklarn övdü.

Nükleer müzakereler sürdürülecek

Trump, Kim ile silahszlandrlm bölgede Freedom Houseda 50 dakika süren görümesinin ardndan basn toplants düzenledi.

Nükleer müzakere sürecinin devam edeceini belirten Trump, Kapsaml bir anlama yapmay dört gözle bekliyoruz. Bu harika, tarihi bir gündü. dedi.

Kime teekkür eden Trump, Kuzey Korenin nükleer program konusunda yürütülen müzakere sürecinde nükleer ve balistik deneme yapmadn, iyi niyet gösterdiini söyledi.

ABD Bakan Trump, Kuzey Korenin nükleer müzakerelerin haftalar içinde yeniden balatlmasn kabul ettiini dile getirerek, sürecin hzl olmaktansa doru yürütülebilmesini istediklerini vurgulad.

Trump, Kuzey Koreye uygulanan yaptrmlara dair soru üzerine, Yaptrmlar kalacak ama müzakereler sürecinde bir noktada baz eyler olabilir. diye konutu.

Barack Obama döneminde ABD yönetiminin Kore Yarmadasnn nükleer silahlardan arndrlmas için hiçbir ey yapmadn savunan Trump, 2, 5 yllk bakanl döneminde bar saladklarn söyledi.

Kuzey Korenin mays aynda yapt füze denemeleriyle ilgili Trump, Bunlar pratikte hemen her ülkenin test edecei füzelerdi ve en önemlisi nükleer deneme yaplmad. dedi.

Trump, Kuzey Koreyi temsil eden müzakerecilerden herhangi birinin öldüü eklindeki iddialara ilikin de Size esas adamn hayatta olduunu söyleyebilirim. Umarm dierleri de yayordur. yorumunu yapt.

Trump görümeleri srasnda ayrca Kuzey Kore lideri Kimi Beyaz Saraya davet edebileceini söyledi.

Kim Jong-un da buna karlk olarak Trump Kuzey Korenin bakenti Pyongyanga davet etmekten onur duyacan belirtti.

Trump-Kim zirvesinden sonuç çkmamt

ABD Bakan Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez 12 Haziran 2018de Singapurda yaplan tarihi zirvede bir araya gelmi, burada Kore Yarmadasnn nükleer silahlardan arndrlmas ve kalc bar konusunda mutabakata varlmt.

ki lider 26-27 ubat 2019da Vietnamn bakenti Hanoide bir kez daha görümü ancak zirve beklenenden hzl ekilde ve anlamasz sona ermiti. Trump, Kim ile görümesine ilikin, Onlar yaptrmlarn tamamen kaldrlmasn istedi. Biz ise bunu yapmaya niyetli deildik. Bu nedenle anlaamadk. demiti.

Ana Sayfaya Git