Trump, İran anlaşmasından çekilme kararı aldı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la yapmış oldukları nükleer anlaşmasından çekilme kararı aldığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, 2015 yılında İran ile ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya arasında imzalanan nükleer anlaşmasından çekilme kararı aldığını açıkladı.

Haberler 09.05.2018 - 16:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann bölgedeki terör örgütlerini beslediini savunan Trump, rann 2015 ylnda yaplan nükleer anlamasnn gerekliliklerini yerine getirmediini ve bu sebeple ABDnin anlamadan çekildiini söyledi. rann Hizbullah, Hamas ve El Kaide ile ibirlii içinde olduunu söyleyen ABD Bakan ran anlamasnn özü büyük bir uydurmadan baka bir ey deil ifadelerini kulland. Trump, rann yaplan anlama çerçevesinde yalnzca barçl amaçlar ile nükleer çalmalar yürüttüünü söylemesine karn ellerinde bunun doru olmadn gösteren kantlar olduunu söyledi.

Yaplan anlamann bölgeye bar getirmediini ve getirmeyeceini belirten Trump, ABDnin anlamann düzeltilmesi konusunda çarda bulunduklarn ama bunun ie yaramadn belirtti. ran halknn yannda olduklarn onlarn hayallerindeki adaleti hak ettiini söyleyen Trump, ABDnin bu ekilde daha güvende olacan belirtti.

Ana Sayfaya Git