Trump karşıtı gösteriler

Los Angeles ve San Francisco havalimanlarında toplanan yüzlerce kişi, ABD Başkanı Trump'ın mülteci ve göçmenlerin ülkeye girişini sınırlandıran kararının ardından gözaltına alınların serbest bırakılması için gösteri yaptı.

Haberler 30.01.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trumpn baz Müslüman ülkelerin vatandalarnn ülkeye giriini yasaklayan kararnameyi imzalamasnn ardndan Los Angeles Uluslararas Havalimannda (LAX) ve San Francisco Havalimannda (SFO) gözaltna alnan kiiler için gösteri düzenlendi.

Los Angelesta bir grup aktivist ve hukukçu öncülüünde bir araya gelen yüzlerce gösterici, LAX Havalimannn Tom Bradley terminalinde gözaltna alnan 7 kiinin serbest braklmas için eylem yaparak Trumpn kararn protesto etti.

Gruptaki avukatlar, gözaltna alnanlarn yaknlarna bilgi vererek destek olurken, endieli bekleyilerinde onlar yalnz brakmad.

Protestoda, Nefrete hayr, korukuya hayr, mülteciler ho geldiniz sloganlar atlrken, eylemci grup ellerinde mumlar ve pankartlarla gözaltna alnanlarn serbest braklmasn talep etti.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birlii (ACLU) Mülteci Haklar Kaliforniya Direktörü Jennie Pasquarella, gözalt kararlarnn kaldrlmas için harekete geçtiklerini belirterek, söz konusu kiilerden 4ünün ranl olduunu açklad.

Pasquarella, Kopenhagdan örenci vizesiyle ülkeye gelen ran asll bir kadnn havalimanndan Kopenhaga geri gönderildiini, olunun yannda yaamak için ABDye gelen 70 yandaki bir dier ranlnn da ülkesine gönderildiini söyledi.

Bu arada, rana yapt seyahat dönüünde LAX Havalimannda gözaltna alnan göçmenlik vizesi sahibi 28 yandaki Neda Daeminin de 10 saat tutulduktan sonra serbest brakld örenildi.

- SFO Havalimanndaki gösteriler

SFO Havalimannda toplanan yüze yakn aktivist ve avukat Trumpn kararn ve gözaltlar protesto etti. Havalimannda yaknlarn bekleyenlerle görüerek gözaltnda tand bulunanlar tek tek tesbit eden grup, bu kiilere hukuki destek teklifinde bulundu.

Öte yandan, ABD Gümrük ve Muhafaza memurlar SFO Havalimanndaki gözaltlar reddederken, protesto için havalimanna gelen avukatlardan Susie Hwang, ranl üç kiinin gözaltnda olduuna dair bilgi aldklarn aktard.

randan geldii örenilen Mehdi Rad isimli ahsn SFO Havalimannda üç saat tutulduktan sonra serbest braklmas ise göstericiler tarafndan sevinçle karland.

New York Federal Mahkemesinin, ACLU tarafndan açlan davay süratle sonuçlandrarak, 7 Müslüman ülkenin vatandalarnn ülkeye giriini yasaklayan bakanlk kararnamesini geçici süreyle askya almasna ramen karara tepkilerin ülke genelinde protestolarla devam etmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git