Trump Londra'dan uzak tutulacak

ABD Başkanı Donald Trump, gelecek hafta ilk kez İngiltere'ye gidecek.

Haberler 08.07.2018 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, önümüzdeki hafta yapaca ilk ngiltere ziyaret öncesinde protestoculara yaklatrlmayaca belirtildi. 50 binden fazla ngilizin Londrada Trumpn rkç, cinsiyetçi ve mülteci kart politikalarn protesto etmesi beklenirken, ABD Bakannn ziyaret srasnda Londradan uzak tutulaca açkland.

Trumpn ngiltereye önümüzdeki perembe günü, Brükseldeki NATO zirvesinden sonra varmas planlanyor. Hazrlanan ziyaret plan ise Trumpn Londrada pek vakit geçirmeyecek olmasyla dikkat çekti. Açklamaya göre Trump, ngiltere Babakan Theresa May ile Londra dndaki malikanesinde biraraya gelecek, ngiltere Kraliçesi Elizabeth ile Windsor atosunda buluacak ve ngilterenin eski babakanlarndan Winston Churchillin yine kent dnda bulunan evinde de i dünyas ile bir akam yemeine katlacak.

TRUMP UZAK TUTULACAK

ngiltere Dileri Bakanl bu plann Trump protestoculardan kaçrmak gibi bir amac olmadn savunsa da, ngiliz basn hükümetin ABD Bakanna protestoculara kar kalkan olduu yorumunu yapt. Zira bu srada Londrada kitlesel gösteriler düzenlenecek. Trumpn Londra belediye bakan Sadk Hanla sosyal medya üzerinden girdii polemie de kzgn olan eylemciler, parlamento binasnn üzerinde Trumpla dalga geçen dev bir balon uçuracak.

Trumpn, 5 milyon sterline mal olacak güvenlik önlemlerinin gölgesinde geçecek ziyaretin skoçya ayanda ise golf oynayarak vakit geçirecei sanlyor. Bu durumun da ngiliz vergi mükelleflerinin tepkisini çekmesi bekleniyor.

Trumpn Brükseldeki NATO zirvesinde müttefiklerin daha fazla maddi katkda bulunmas gerektii görüü ve ticaret savalar yüzünden gerilime yol açmas bekleniyor. Ardndan gidecei ngilterede ise Brexit sonrasnda yürürlüe girecek ikili bir ticaret anlamasn müzakere etmek istedii biliniyor.

Ana Sayfaya Git