Trump: Muhtemel bir saldırıya hazırız

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'a ait petrol tesislerinin vurulmasına ilişkin, "faili bildiklerini" ve "muhtemel bir saldırıya hazır oldukları" mesajı verdi.

Haberler 17.09.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Saudi Aramcoya ait tesislerin vurulmasna ilikin Twitter hesabndan yeni bir açklama yapt. Trump, açklamasnda, Suudi Arabistan petrol sahas saldrya urad. Faili bildiimize inanmak için sebebimiz var, teyide bal olarak biz (hedefe) kilitliyiz ve silahlarmz dolu. Fakat (Suudi Arabistan) Krallktan bu saldrnn müsebbibinin kim olduunu duymay bekliyoruz. ifadelerini kulland.Trump, Riyaddan gelecek cevaba göre hangi koullarda harekete geçeceklerini belirleyeceklerini bildirdi.

YEDEK STOKLAR KULLANILABLECEK

Bakan Trump ayrca, söz konusu tesislere yaplan saldrnn ardndan ABDde petrol piyasasnda herhangi bir dalgalanma olmamas için yedek stoklarn ihtiyaca göre kullanmna onay verdiini de aktard. Suudi Arabistann milli petrol irketi Saudi Aramcoya ait 2 tesise cumartesi günü yerel saatle 04.00te silahl insansz hava aracyla (SHA) saldr düzenlenmesi sonucu yangn çkt açklanmt.

Ölen ya da yaralanann olmad SHA saldrsyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmazken, Husiler yaptklar yazl açklamada, saldry 10 drone ile kendilerinin düzenlediklerini ima etmiti. Yemendeki ran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafndan etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yan sra SHAlarla ülkenin baz bölgelerini hedef alyor. Uzun süredir siyasi istikrarszln hüküm sürdüü Yemende, Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri (BAE) desteini alan hükümete bal güçler arasnda çatmalar yaanyor.

Ana Sayfaya Git