Trump: Paris Anlaşması’na geri dönebiliriz

ABD Başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması’na geri dönebileceğinin sinyallerini verdi.

Haberler 12.01.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDyi ziyaret eden Norveç Babakan Era Solberg ile Beyaz Sarayda ortak bir basn toplants düzenleyen Trump, Norveçli bir gazetecinin Norveç Babakan Paris Anlamasn güçlü bir ekilde destekliyor ve sizin bu anlamadan ayrlmanza üzüldüünü açklad. Sizin bu anlamada kalmanz ne salayabilir, bugünkü görümenizde bu konudaki ortak noktalarnz neydi? sorusuna verdii yantta, ABDnin anlamaya ilikin kayglarnn giderilmesi halinde, Paris Anlamasna geri dönebileceini söyledi.

PARS KLM ANLAMASI

Solberg ile görümelerinde Paris Anlamasnn ana konulardan biri olmadn belirten Trump, ekonomik ve ticari ilikilerin ön planda ele alndn söyledi. Paris Anlamasnn, içerdii koullar nedeniyle ABDye çok büyük cezalar öngören maddeler içerdiini, ticari kurumlar çok zor duruma soktuunu ve varlklarnn deerini düürdüünü savunan Trump, Anlama ABDye kar adil olmayan maddeler içeriyor. Bizim gaz, kömür ve petrol kaynaklar zengin olan bir ülkemiz var. Anlamada bunlar kullanmaya yönelik ar cezalar öngörülüyor. Ticaret ve üretimi engellemeye yönelik kurallar içeriyor ki bunlar 2025e kadar anlamaya uydurmazsak da kapatlmalar söz konusu. Benim bu tür bir anlamayla sorunum yok ama imzalanm anlama ile ilgili sorunum var dedi.

ABD ADINA KÖTÜ BR ANLAMA

Paris Anlamasnn, ABD adna kötü bir anlama olduunu savunan Trump, bu kayglarnn giderilmesi durumunda ABDnin anlamaya geri dönebileceini, kendisinin de çevreci bir kii olduunu söyledi.

Basn toplantsnda göçmenlik konusundaki bir soruya da yant veren Trump, kendisinin verecei bir kararn yada göçmenlikle ilgili herhangi anlamann Meksika snrna duvar çekmeyi kesinlikle içermesi gerektiini söyledi. Meksika snrndan ABDye uyuturucu, kaçak insanlar ve suçlular szdn savunan Trump, Güvenlik için bu duvara ihtiyacmz var, bu duvar olacak diye konutu. Trump, srailin Filistin snrna duvar çekmekle bir çok sorunu giderdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git