Trump sığınağa indi iddialarını doğruladı

Trump hafta sonu yaşanan olaylar akabinde sığınağa indiğini doğruladı. Pazar günü George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesi akabinde ABD adeta karıştı. Yaşanan arbedeler sonrasında Trump'ın sığınağa indiği iddiaları ortalıkta dolaşmaya başladı. Trump yaptığı açıklama da sığınağa indiğini açıkladı. Ancak basının bunu yanlış nükettirdiği ve sadece teftiş için indiğini ve sadece 10 dakika kaldığını belirtti.

Haberler 03.06.2020 - 23:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trump hafta sonu yaanan olaylar akabinde snaa indiini dorulad. Pazar günü George Floydun bir polis tarafndan öldürülmesi akabinde ABD adeta kart. Yaanan arbedeler sonrasnda Trumpn snaa indii iddialar ortalkta dolamaya balad. Trump yapt açklama da snaa indiini açklad. Ancak basnn bunu yanl nükettirdii ve sadece tefti için indiini ve sadece 10 dakika kaldn belirtti.

Trump, Fox News Radyoda Brian Kilmeadein programna katlarak, Floydun polis iddetiyle ölmesinin ardndan ülke genelinde düzenlenen protestolara ve gündemdeki dier maddelere ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Pazartesi Beyaz Saray karsndaki St. Johns Kilisesine gitmesi için güzergah üzerindeki göstericilere biber gazyla müdahale edildii haberlerine ilikin Trump, Polis, biber gaz kullanmad. Ben de hadi göstericileri buradan çkarn demedim. Orada kim olduunu bilmiyordum. ifadesini kulland.

rump, pazar akam Beyaz Saray önündeki gösterilerin iddet eylemlerine dönümesinin ardndan snaa götürüldüü iddialarna karlk, Beyaz Saraydaki snaa tefti için indim. çok az bir süre orada kaldm. Yalanc basn, olay yanl aktaryor. eklinde yant verdi.

Göstericiler arasnda provokatörler olduuna dair birçok kantmz var

Ülkedeki protestolarn iddet eylemlerine dönümemesi ve yamalarn engellenmesi için polis birimlerinin daha iyi bir i çkarmas gerektiini vurgulayan Trump, gösterilerde tansiyonun dümesine ramen hala birçok provokatörün sahada bulunduunu ifade etti.

Trump, Göstericiler arasnda provokatörler olduuna dair birçok kantmz var, yakn zamanda siz de bunlar göreceksiniz. Belirli yerlerde insanlara talar datyorlar, bu talar cephane gibi yyorlar. Attklar bu talar, Ulusal Muhafzlar ve baz askeri personeli yaralyor. eletirisinde bulundu.

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putini sonbaharda düzenlenecek G-7 Liderler Zirvesine davet etmesine ilikin Trump, bu hareketinin saduyulu bir davran olduunu ve oturup meseleleri konuabileceklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git