Trump Suriyeli Kürtlere ağır silah gönderiyor! İmzalandı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), tarafından yapılan açıklama da ABD Başkanı Donald Trump’ın, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye silah verilmesi talimatını imzaladığı söylendi. Sözcü Dana White yazılı olarak açıklama yaptı.

Haberler 10.05.2017 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Savunma Bakanl (Pentagon), tarafndan yaplan açklama da ABD Bakan Donald Trumpn, terör örgütü PKKnn Suriye kolu PYDye silah verilmesi talimatn imzalad söylendi. Sözcü Dana White yazl olarak açklama yapt.

Pentagon Sözcüsü Dana White yapt yazl açklamada, Dün Bakan (Trump), DEA karsnda Rakkada açk bir zafer kazanmak için, gerekli görüldüünde Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Kürt unsurlarn teçhizatlandrmak üzere Savunma Bakanln yetkilendirdi. ifadelerini kulland. White, PYD/PKKnn ban çektii SDGnin Rakkay yakn zamanda baarl bir ekilde alabilecek tek güç olduunu iddia etti.

Türkiyenin PYD/PKK konusundaki güvenlik kayglarnn farknda olduklarn kaydeden White, Türk halkna ve hükümetine, ABDnin, NATO müttefikimizin ek güvenlik risklerini engellemek ve NATO müttefikimizi korumak hususuna ballk konusunda güvence vermek istiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

ABDnin, hl SDGnin Arap unsurlarna öncelik tandn iddia eden White, Rakka ve kurtarlm tüm bölgelerin yönetiminin yerel Suriyeli Araplara braklmas gerektiini de ifade etti.

KÜçÜK SLAHLAR VERDK AçIKLAMASI

Öte yandan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, AA muhabirine yapt açklamada, Verilen silahlar küçük silahlar, mühimmat, makineli tüfekler, zrhl ve zrhl olmayan araçlar ve teknik ekipmanlar olacak. dedi.

ABDnin PYD/PKK terör örgütüne el altndan yapt yardmlarn resmiyet kazanm olmasnn, Ankara ile Washington arasndaki ipleri daha da gerebilecei belirtiliyor.

MATTISDEN DKKAT çEKEN CEVAP

Öte yandan Danimarkadaki DEA ile mücadele toplantsnda bulunan ABD Savunma Bakan James Mattis, Türkiye ile askeri ve diplomatik alanda çok yararl görümeler yapldn belirttikten sonra, Birbirine destek olan NATO müttefiki olmamza ramen, sorun ya da izlenecek yol konusunda ayn kesinlikteki yarglarla yürüyeceimiz anlamna gelmiyor dedi.

Danimarkann bakenti Kopenhagda gerçekleen DEA ile mücadele toplantsna katlan Mattis, konferansn ardndan Danimarka Savunma Bakan Claus Hjort Frederiksen ile basn toplants düzenledi.

Mattis basn toplantsnda Türkiye ile ilgili bir soru üzerine ise unlar kaydetti: NATO müttefikimiz Türkler ile askeri ve diplomatik alanda çok yararl görümelerimiz oldu. Birbirine destek olan NATO müttefiki olmamza ramen, sorun ya da izlenecek yol konusunda ayn kesinlikteki yarglarla yürüyeceimiz anlamna gelmiyor.

çOK ANSSIZ BR GÖRÜ AYRILII

Basn toplantsnn ardndan AA muhabirinin sorusunu yantlayan Danimarka Savunma Bakan Frederiksen de, Türkiye ile ABD arasndaki görü farkllna yönelik u ifadeleri kulland: Biz çok anssz bir görü ayrl olduunu düünüyoruz bu konuda. Bizim için önemli olan sonuç. Bizim odaklandmz nokta DEAn yok edilmesi ve Rakkay kurtarmak. Asl mesele bu. Önemli olan bu i için var olan ve yapabilecek güçlerin operasyonda yer almas. (hürriyet)

Ana Sayfaya Git