Trump ve Putin İzlanda'da buluşacak

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ın yemin töreninden birkaç hafta sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te bir araya geleceği iddia edildi.

Haberler 16.01.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sunday Times gazetesi Trump, Reykjavikte Putin zirvesi istiyor balyla manetten verdii haberini, Trumpn ismi açklanmayan bir danmanna dayandrd.

Haberde, 20 Ocakta yemin ederek resmen görevine balayacak Trumpn çok yakn bir zamanda Putin ile tarafsz bir ülkede bir araya gelecei kaydedilerek; Trumpn yaplacak zirvede, nükleer silahlara snrlama getirmek amacyla Rusya ile bir anlamaya varmak için çalmalara balamay planlad iddia edildi.

GÖRÜMENN çER

Gazetenin haberinde ayrca ABDnin eski bakanlarndan Ronald Reagan dönemi anmsatlarak Reagann da o dönemde Sovyetler Birlii Komünist Partinin Genel Sekreteri Mikhail Gorbaçov ile 1986 ylnda Reykjavikte nükleer silahszlanmaya ilikin iki günlük bir zirve yapt vurguland.

Ancak Reuters haber ajans, Trumpn ismini vermeyen iki danmannn, Sunday Times gazetesindeki haberin doru olmadn, böyle bir zirvenin planlamadn söylediklerini bildirdi.

Trump önceki gün Wall Street Journal gazetesine verdii demeçte, Barack Obamann bakanl döneminde siber korsanlk nedeniyle Rusyaya yönelik uygulanmaya balanan yaptrmlarn bir süre daha yürürlükte kalabileceini ancak özellikle DEA ile mücadelede Rusyann yardm halinde bu yaptrmlarn kaldrlabileceini söylemiti.

Ana Sayfaya Git