"Trump Venezuela'ya yönelik askeri müdahaleye hazırlanıyor"

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, "ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya yaptığı ekonomik saldırının ardından şimdi de askeri müdahalede bulunmaya hazırlanıyor." dedi.

Haberler 21.02.2019 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Morales, Twitter hesabndan yapt açklamada, ABD Bakan Trumpn, Venezuelaya askeri müdahalede bulunmaya hazrlandn ileri sürdü.

ABDnin Venezuelaya yönelik saldrsn durdurmaya yemin ettiklerini kaydeden Morales, ABD Bakan Donald Trump, Venezuelaya yapt ekonomik saldrnn ardndan imdi de askeri müdahalede bulunmaya hazrlanyor. ifadelerini kulland.

Morales, Trumpn sava tevik eden birisi olduunu belirterek, Venezuelada yaanacak ykm ve ölümlerden sorumlu olacan bildirdi.

- Venezuela krizi

Venezuelada, çounluu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Bakan Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet bakan ilan etmi ve bata ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, ili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafndan tannmt. Son olarak Avrupa Parlamentosu ayn yönde adm atmt.

Meksika, Türkiye, Rusya, ran, Küba, çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Bakan Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemi, Maduro da gelimeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilikileri kestiini ancak ticari ilikilerinin süreceini açklamt.

ABD Bakan Donald Trump, Venezuelaya asker göndermeyi seçeneklerden biri olarak göstermiti.

Ana Sayfaya Git