Trump yalanladı!

The Sun gazetesine verdiği röportajda ABDİngiltere serbest ticaret anlaşmasının sona erebileceğini söyleyen Trump, kameralar önünde "Sahte haber" dedi ve ekledi: İngiltere Başbakanı May'i eleştirmedim!

Haberler 14.07.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiltereyi ziyaret eden ABD Bakan Donald Trump, The Sun gazetesine verdii röportaj yalanlad.

Brexit yol haritasnn ngiltereABD arasndaki serbest ticaret anlamasn bitirebilecei ve ngiltere Babakan Theresa Mayin tavsiyelerini dinlemedii yönündeki sözleri depreme yol açan Trump, Sahte haber dedi.

ngiltere Babakann eletirmediini savunan Trump, aksine May hakknda güzel eyler söylediini belirtti.

Bir gazeteci ordusunun izledii basn toplantsna Trump ve May el ele geldi.

ngilterenin Avrupa Birliinden (AB) ayrlmasyla yeni bir frsat penceresi açldn belirten ABD lideri, Washington ve Londrann dorudan ticaret yapabileceini söyledi.

Trump, Hazrladmz plan ngilterenin dünyann dört bir yan ile ticaret anlamalar yapmasn snrlamyor dedi.

PUTN KIRIMI ALAMAZDI

Basn toplantsnda öne çkan bir baka açklama ise, Rusya lideri Vladimir Putinle önümüzdeki hafta gerçeleecek tarihi bulumaya yönelikti. Trump, Putin Krm Obama döneminde ilhak etti. Bu Obamann yol açt bir felakettir. Eer o dönemde onun yerine ben bakan olsaydm bunu yapamazd dedi.

DEV PROTESTOLAR

Trumpn NATO zirvesinden sonra geldii ngiltere ayakta. Londrada arlanmayan Trump için bakentte dev gösteriler var.

çounluu kadnlardan oluan gösteriler, ABD Bakanna kar Londra sokaklarnda yürüyor.

Alt bezli Bebek Trump balonu, dün Parlamento meydanndan yüzlerce göstericinin katlmyla gökyüzüne brakld. Elinde cep telefonu tutan alt metrelik dev balon, halihazrda Londra semalarnda süzülüyor.

ABD liderinin bugünkü programnda Kraliçe ile görüme de var.

ABD Bakan ile First Lady Melania Trump, hafta sonunu skoçyadaki golf tesisinde haftasonunu geçirecek. Trumpn annesi skoçya doumlu.

STERLN/DOLAR

Trumpn yorumlarnn ardndan en düük 1.3103 düzeyine kadar gerilerken, lira karsnda 6.3532 düzeyine kadar geriledi.

Trump, ngiliz bir gazeteye verdii röportajda Birleik Krallkn Avrupa Birliinden ayrl sürecinde beklenenden daha yumuak bir yol izlenmesi halinde ABD ile Krallk arasnda gerçekleecek serbest ticaret anlamasn suya düürebileceini söylemiti.

Sonrasnda Birleik Krallk Babakan ile gerçekletirdii ortak basn toplantsnda geri adam atan Trump May iyi bir müzakereci, Birleik Krallk nasl bir Brexit süreci isterse istesin, bizim için OK dedi.

Windsor kentinde bulunan Windsor Sarayna geçecek olan Trump, ngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile görüecek.

Dün Brükseldeki NATO Zirvesinden sonra Birleik Krallka geçen Bakan Trumpin Birleik Krallk ve skoçyay kapsayan ziyareti dört gün sürecek.

Ziyaretinin birinci günü onuruna Oxfordshiredaki Blenheim Saraynda bir yemek verilen Bakan Trump, geceyi ABDnin Londra Büyükelçiliinin Regents Park daki rezidansnda geçirdi. Trumpn yarn akam ei Melanie Trump ile skocyaya hareket etmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git