Trump: Yok edilemez!

Normandiya'daki törende konuşan ABD Başkanı Trump, "Dostlarımız ve ortaklarımızla ittifakımız savaş sırasında kuruldu. Bu ittifak birçok sınavdan geçti ve muhafaza edildi. Bu ittifakın bağı yok edilemez" dedi.

Haberler 07.06.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Normandiyadaki törende konuan ABD Bakan Trump, Dostlarmz ve ortaklarmzla ittifakmz sava srasnda kuruldu. Bu ittifak birçok snavdan geçti ve muhafaza edildi. Bu ittifakn ba yok edilemez dedi.

Fransann kuzeybatsndaki Colleville-Sur-Mer semtinde Avrupann Nazi igalinden kurtarlmasnda önemli yeri olan ve 2. Dünya Savann seyrini deitiren Normandiya çkarmasnn 75. yl dönümü dolaysyla tören yapld.

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun ev sahipliinde Colleville-Sur-Mer semtindeki Amerikan mezarlnda düzenlenen törene ABD Bakan Donald Trump da katld.

Burada konuma yapan Macron, Fransann ABDli, ngiliz ve Kanadal askerlerin Normandiya çkarmasnda yaptklarn unutmadn söyledi.

Ülkesinin ABDye ne kadar borçlu olduunun bilincinde olduunu belirten Macron, 2. Dünya Savandan sonra NATO, Avrupa Birlii (AB) ve Birlemi Milletlerin önemine deindi.

FRANSA HALKI

Macron, Fransa halk, insanlk tarihine çok ey katm olan iki ulusumuz arasndaki dostluu canlandrmaya hazr. dedi.

Trump da Bugün Amerikallar Fransz halkn kucaklyor ve hayatn kaybedenleri andklar için onlara teekkür ediyorum. ifadesini kulland.

ABDli askerlerin ABDnin gururu olduunu dile getiren Trump, Dostlarmz ve ortaklarmzla ittifakmz sava srasnda kuruldu. Bu ittifak birçok snavdan geçti ve muhafaza edildi. Bu ittifakn ba yok edilemez. diye konutu.

Macron ve Trump konumalarnn ardndan sava uçaklarnn gösteri uçuunu izledi.

Törende Macronun ei Brigitte Macron ve Trumpun ei Melania Trump da hazr bulundu.

2. Dünya Savann seyrini deitiren Normandiya çkarmas, 6 Haziran 1944te ABD, ngiltere ve Kanadann oluturduu 160 bin kiilik müttefik kuvvetleri tarafndan Alman igali altndaki Fransann kuzey sahiline yaplmt.

Ana Sayfaya Git