Trump yönetiminin yeni seyahat kısıtlamaları

Çad'da hükümet ve STK yetkilileri, Trump yönetiminin seyahat yasağını "haksız" olarak nitelendirdi

Haberler 26.09.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çadda hükümet ve sivil toplum kuruluu (STK) temsilcileri ABD Bakan Donald Trumpn imzalad yeni seyahat kstlamalarn öngören kararnameye sert tepki gösterdi.

AA muhabirine konuan çad Babakanlk Genel Sekreter Yardmcs Abderamane Djasnabaille, ABDnin çad vatandalarna yönelik seyahat yasann haksz bir uygulama olduunu söyledi.

Yasak için öne sürülen nedenleri kabul edilemez bulduunu belirten Djasnabaille, Sahel bölgesinde terörle mücadelede ABD ve uluslararas toplumun yannda aktif olarak yer alan ülkelerden biriyiz. Bölgenin en gelimi güvenlik sistemlerinden birine sahibiz. dedi.

çad Sivil Toplum Dernekleri Koordinatörü Mahamat Digadembaye de düzenledii basn toplantsnda Trump yönetiminin yeni kararnamesindeki gerekçelerin geçersiz olduunu ifade ederek, Bu karar düüncesizce ve diplomatik olmayan bir adm. Beyaz Sarayn çad listeye almak için açklad güvenlik gerekçeleri inandrc deil. diye konutu.

Beyaz Saraydan açklanan yeni seyahat kstlamalar, pazar günü süresi dolan Trumpn vize yasa kararnamesinin yerini alarak 18 Ekimde uygulanmaya balayacak.

Yeni kararla seyahat kstlamalar ve sk güvenlik kontrolleri getirilen ülkeler ran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, çad, Kuzey Kore ve Venezuela oldu. Yeni listeden Sudann çkarld buna karn Kuzey Kore, Venezuela ve çadn eklendii görüldü.

Ana Sayfaya Git