Trump'ın dış politika çelişkileri gözden kaçmıyor

ABD Başkanı Donald Trump ile yönetimi, dış politikada sık sık çelişkiye düşüyor. Yönetimin, ısrarla başkanın Twitter paylaşımlarından ziyade uygulanan politikaya bakılması gerektiğini vurguladığı ancak Trump'ın ani çıkışlarının bu yaklaşımın altını oyduğu yorumları yapılıyor.

Haberler 06.08.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trumpn söyledikleri ile yönetiminin d politikas arasndaki çelikiler dikkatlerden kaçmyor.

New York Times gazetesi, Trumpn, yönetimiyle son bir haftada d politikada dütüü çelikileri derledi.

John Hopkins Üniversitesi leri Uluslararas Etütler Okulu Öretim Üyesi Vali R. Nasr, gazeteye yapt açklamada, Bakann söyledikleri ile yönetiminin söyledikleri arasnda açk bir uyumazlk var ve bu hem dost hem de dümanlar tarafndan fark ediliyor. ifadelerini kulland.

Mark Lander imzasyla yaymlanan makalede, ABDnin geçen hafta Rus bankalarna Kuzey Koreye yardm ettikleri gerekçesiyle yaptrm uygulamasna karn, Trumpn, Kuzey Kore lideri Kim Jong-una mektup yollamas ve Philedelphiadaki mitingde Rusya soruturmas özel yetkili savcs Robert Muelleri hedef almas, yönetim ile bakan arasndaki çeliki olarak nitelendi.

ABD Kongresi ve istihbaratnn, Rusyann kasm ayndaki ara seçimlere karma ihtimali üzerinde durduuna iaret edilen makalede, Trumpn ise Rusyann ABD bakanlk seçimlerine kart iddialarnn düzmece olduunu ve Rus Devlet Bakan Vladimir Putin ile aralarnn iyi olduunu söyledii vurguland.

Trump yönetiminin üst düzey yetkililerinin geçen hafta kameralarn karsna geçerek ABDnin Rusya tehdidiyle kar karya kaldn anlatt hatrlatlan makalede, Trumpn kendisi dorudan ifade etmedikçe Putinin caydrlamayaca görüüne yer verildi.

Önceki günlerde Trumpn, yönetimiyle çelikiye dütüü dier bir konu ise ran Cumhurbakan Hasan Ruhani ile arasndaki muhtemel görüme için ABDnin öne sürdüü koullar oldu.

Trumpn geçen hafta banda ran lideri ile istedii zaman ve koulsuz görüeceini söyledii belirtilen makalede, ksa süre sonra Dileri Bakan Mike Pompeonun görüme için üç koul öne sürdüüne iaret edildi.

Yönetimin srarla bakann Twitter paylamlarndan ziyade uygulanan politikaya baklmas gerektiini vurgulad kaydedilen makalede, Trumpn ani çklarnn bu yaklamn altn oyduu vurguland.

Ana Sayfaya Git