Trump'ın küresel yalnızlığı!

Hukuk tanımaz tavrıyla dünyayı karşısına alan Sarı Şeytan Trump, ‘küresel kabadayılık’ peşinde koşarken ülkesini yalnızlığa sürükledi. Son olarak Türkiye’ye yönelik düşmanca adımlar atan Trump, Kudüs kararıyla BM’de yaşadığı hezimetin ikincisi ile karşı karşıya kaldı.

Haberler 17.08.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyaz Sarayda göreve geldii günden bu yana klasik diplomasi kurallarn altüst ederek yaptrm ve tehdit siyaseti uygulayan ABD Bakan Donald Trumpn Amerikay yeniden büyük yapalm slogan tersine döndü. Önceki bakanlarn denge siyaseti izledii Rusya ve çine ekonomik sava ilan eden, tarihi müttefiki Avrupa Birliini (AB) NATO üzerinden Bat blokundan ayrlmakla tehdit eden ve Ortadouya yeni bir denklem getiren nükleer anlamadan çkarak rana yaptrm uygulayan Trump, bugün, bir elin parmaklarn geçmeyen müttefikleriyle küresel bir yalnzlk yayor.

KARI KAMPI KEND KURUYOR

Türkiyeye kar da yaptrm karar alarak uzun süre sonra ilk kez bir NATO müttefikiyle ilikilerini kopma noktasna getiren Beyaz Saray, terör örgütleriyle iltisakl misyoner bir papaz olan Andrew Brunson bahane göstererek, Ankaray Moskova-Pekin-Tahrann yer ald bloa doru itti.

MLL PARA STRATEJS

Pakistan, Katar, Almanya, talya, Rusya, ran ve Azerbaycan yüksek perdeden Türkiyenin hedef alnmasna kar çkarken, üyelik müzakerelerinin aksad ABde ise Ankarann ekonomik operasyonlara terk edilmemesi görüü hakim. Pekin-Moskova-Tahran hattnn milli parayla ticareti öne çkararak Türkiyeye alternatif sunmas, Trumpn Amerikay yeniden yalnz klma siyasetini hzlandrd.

KUDÜS HANET PALAUYA MUHKUM EDECEK

Bugün gelinen noktada ABDye koulsuz destek verenler, srail, Birleik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Bahreynle snrl. Arap NATOsu önerisiyle yeniden derleyip toparlamaya çalt Körfezdeki müttefiklerin sadakatiyse Trumpn sand kadar kesin deil. Zira söz konusu Arap ülkeleri ve Tel Aviv, henüz Washingtonn sözde Filistin-srail barn halka aktaracak kadar cesaret sahibi gözükmüyor. Küresel yalnzlk bu sevide olunca akla Trumpn dostlarnn, BM Genel Kurulunda 128e kar 9 oyla reddedilen ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tand kararda yannda duran Palau, Guatamala, Togo gibi ülkelerle snrl kalmas muhtemel.

Ana Sayfaya Git