Trump'ın ziyareti sonrası gösteriler başladı

ABD'de son günlerde ırkçılık karşıtı protestoların şiddet eylemlerine dönüştüğü Wisconsin'in Kenosha kenti, Trump'ın ziyaretinin ardından yeniden gösterilere sahne oldu.

Haberler 03.09.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDde son günlerde rkçlk kart protestolarn iddet eylemlerine dönütüü Wisconsinin Kenosha kenti, Bakan Donald Trumpn ziyaretinin ardndan yeniden gösterilere sahne oldu.

Megafonla Polisi tutuklayn sloganlar atan bir kiiyi takip eden 100den fazla gösterici, beyaz milliyetçisi bir grubun üyesi olduu söylenen bir erkei çevreledi. Polisin müdahalesiyle söz konusu kii göstericilerin elinden kurtarld.

Kentte daha sonra üzerinde Trumpn resmi bulunan bir apka takan ve ABD Bakann destekleyen pankart tayan kii göstericiler tarafndan sktrld.

Trump, dün Kenoshaya giderek kentteki gösteriler srasnda hasar gören yerleri dolam, i yerlerinin yeniden inas için mali destek sözü vermiti.

Donald Trump, ehir turu esnasnda güvenlik mensuplar ile de sohbet ederek Güvenlik güçleri muhteem bir i çkard. yorumunu yapmt.

ABDde siyahilere yönelik polis iddeti halk sokaklara döktü

Kenoshada 23 Austosta yaanan olayda polis, Jacob Blake adl siyahiyi srtndan 7 el ate ederek vurmu, hastaneye kaldrlan Blakenin belden aasnn felç kald açklanmt.

Dier yandan Blakenin ailesinin görümeyi kabul etmemesi nedeniyle ABD Bakannn aileyle görümeyecei haberi medyaya yansmt.

ABDde maysta Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde polis iddeti sonucu siyahi George Floydun hayatn kaybetmesinin ardndan ülke genelinde yaklak bir ay süren youn ve iddet içerikli protestolar yaanmt.

Ana Sayfaya Git