Trump'tan 700 milyar dolarlık "rekor silahlanma emri"

ABD Başkanı Donald Trump, 2018 yılındaki silah harcamalarını 700 milyar doları çıkarılması "emrini verdi." 2017'de 587 milyar dolar olan askeri harcamalar Trump'ın yeni güvenlik stratejisiyle yüzde 19.5 artmış oldu.

Haberler 20.12.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trump kendinden önceki bakanlardan farkl olarak nükleer olmayan stratejik saldrlar karsnda nükleer silahlarn daha geni kapsamda kullanlabileceine iaret etti.

ABDnin yeni güvenlik stratejisini açklayan Trump Güç araclyla bar slogan çerçevesinde 2018 ylnda 700 milyar dolarlk rekor seviyede askeri harcama yaplmasn emrettiini de söyledi.

Zayfl ihtilafa giden en kolay yol olarak görüyoruz, bu yüzden de rakipsiz bir gücün en kesin savunma olacan düünüyoruz diyen Trumpn açklad yeni güvenlik stratejisi belgesinde Nükleer gücün tüm ihtilaflar engelleyemeyecei, fakat nükleer saldrlar, nükleer olmayan stratejik saldrlar ve geni ölçekli geleneksel saldrlar engellemek için ön art deniliyor.

Nükleer olmayan stratejik saldrlar ABDnin nükleer silahlar savunma amaçl kullanabileceini söyledii yeni bir tehdit kategorisi ve uzmanlarca bu durum önümüzdeki haftalarda ABDnin nükleer silahlar konusundaki tutumunu düzenleyen Nuclear Posture Reviewda baz deiikliklerin habercisi olabilir.

Ana Sayfaya Git