Trump'tan Boeing 737 Max tavsiyesi

ABD Başkanı Trump, "Ben Boeing'in yerinde olsam, Boeing 737 Max'leri tamir eder, şahane yeni özellikler ekler, uçağı yeni bir markayla piyasaya sürerdim." dedi.

Haberler 16.04.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Endonezya ve Etiyopyada yaanan kazalarn ardndan 737 Max tipi yolcu uçaklarna çok sayda ülkenin hava sahasn kapatt ve uçularn durdurduu ABDli uçak üreticisi Boeinge, söz konusu modelde deiiklikler yapp yeni bir marka ismiyle piyasaya sürme tavsiyesinde bulundu.

Trump, kiisel Twitter hesabnda konuyla ilgili yapt paylamda, Ben Boeingin yerinde olsam, Boeing 737 Maxleri tamir eder, ahane yeni özellikler ekler, uça yeni bir markayla piyasaya sürerdim. ifadelerini kulland.

ABD Bakan, paylamnda, ironik bir ifadeyle Ben marka yaratmaktan ne anlarm ki belki de hiç (ama bakan oldum sonuçta). yorumunda bulundu.

Trump, i adam olarak kendi adn tayan markay çok sayda ürün, hizmet ve iletmede kullanyor.

Trumptan Boeing 737 Max tavsiyesi

BOENG 737 MAX 8 KRZ

Etiyopya Hava Yollarna ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uça, 10 Martta Addis Ababadan Kenyann bakenti Nairobiye gitmek için havalandktan ksa süre sonra dümü, uçaktaki 157 kii hayatn kaybetmiti.

Endonezyada ise Lion Hava Yollarna ait JT 610 sefer sayl Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018de, Cakartadan Sumatra Adasndaki Pangkal Pinang ehrine gitmek üzere havalandktan ksa bir süre sonra denize çaklmt. 189 kiinin yaamn yitirdii kaza, bu tip uçaklarn ilk kazas olarak tarihe geçmiti.

Etiyopyadaki son kazann ardndan aralarnda Türkiye, çin, Etiyopya, ngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturyann da olduu birçok ülke Boeing 737 Max tipi uçaklarn operasyonlarn geçici olarak durdurmu ve hava sahalarn bu uçulara kapatmt.

ABDli uçak üreticisi Boeing, 737 Max tipi uçaklarn MCAS adl sistemi için güncelleme duyurusu yapmt. Firma, 737 Max tipi uçaklarn hücum açs sensörlerinin, uçaklarn yunuslama istikrarn desteklemek amacyla tasarlanan MCAS yazlmna yanl veri salamas durumunda ek güvenlik katmanlar salayacak bir güncellemenin tamamlandn açklamt.

Ana Sayfaya Git