Trump'tan "Kanada ve Meksika ile ticaret" açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada ve Meksika ile ilgili ticaret konularında açıklamalarda bulundu. Trump, "Meksika ile anlaşma güzel ilerliyor. Otomotiv işçileri ve çiftçilerle ilgilenmeli, yoksa anlaşma olmayacak. Kanada beklemeli. Onların gümrük tarifeleri ve ticaret engelleri çok yüksek. Anlaşma sağlayamazsak araçları vergilendireceğim" dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlamasnn (NAFTA) üyelerinden Kanada ve Meksika ile ilgili ticaret konularnda açklamalarda bulundu.

Trump, kendi Twitter hesabndan yapt açklamada, Meksika ile anlama güzel ilerliyor. Otomotiv içileri ve çiftçilerle ilgilenmeli, yoksa anlama olmayacak. Meksikann yeni bakan tam bir centilmen. ifadelerini kulland.

Ayrca Trump, Kanada ile ilgili deerlendirmelerde de bulundu.

Kanada konusunda Trump, Kanada beklemeli. Onlarn gümrük tarifeleri ve ticaret engelleri çok yüksek. Anlama salayamazsak araçlar vergilendireceim. mesajn paylat.

MACRONLA TELEFONDA TCARET VE GÜVENLK KONULARINI GÖRÜTÜ

Paylamnda, Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron ile yaptklar telefon görümesinde ticaret ve güvenlik konularn da ele aldklarn aktaran Trump, Bugün birçok telefon görümesi ve konuma gerçekletirdim. bilgisini verdi.

Trump ayrca, Amerikal teknoloji devi Applen Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook ile akam yemei yiyeceini belirterek, ABDye büyük yatrmlar yapyor. ifadesine yer verdi.

Uzmanlar, ABD ile çin arasnda artarak süren ticaret savanda, üretiminin çounu çinde gerçekletiren Applen Pekin hükümeti veya çin halk tarafndan hedef alnabileceini belirtiyor.

ABD, Kanada ve Meksika arasndaki NAFTA müzakereleri ise halen devam ediyor.

Trumpn tarihin en kötü anlamas olarak tanmlad ve 1994ten bu yana yürürlükte olan NAFTAnn yeniden müzakere edilmesi geçen sene balamt.

Ana Sayfaya Git