TSK PYD'yi vurdu

ABD Dışişleri Bakanlığı heyeti, PYD/PKK'nın Suriye'de ele geçirdiği bölgeyi ziyaret etti. Erdoğan Aifrin'e operasyon sinyalini Elazığ'da verirken, kısa süre sonra TSK'nin Afrin bölgesindeki mevzilere bombalamaya başladı haberi geldi.

Haberler 14.01.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede dün scak saatler yaand. ABD Dileri Bakanl heyetinin, PYD/PKKnn Suriyede ele geçirdii bölgeyi ziyaret ettii haberi basna yansmasndan ksa süre sonra, Cumhurbakan Recehp Tayyip Erdoan, Partisinin kongresi nedeniyle bulunduu Elazda Afrine yönelik operasyon sinyalini verdi. Erdoann bu açklamasndan bir süre sonra da, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK), PYDnin kontrolünde bulunan Suriyenin Afrin kentindeki mevzilerini top atyla vurdu.

TOP ATILARIYLA VURDU

TSK, Hatayn Reyhanl ilçesindeki Oulpnar Snr Karakolundan PYDnin kontrolünde bulunan Afrin kentindeki mevzileri top atyla vurdu. Öleden sonra yaplan 10 top at, Reyhanl kent merkezi ile Cilvegözü Snr Kapsndan da duyuldu. Bölgeden aralklarla top at sesi gelmeye devam ediyor. Bölgedeki kaynaklar PYD kontrolünde bulunan Afrinden Türkiye tarafna taciz atei açldktan sonra top atnn baladn söyledi.

36 TOP ATII YAPILDI

dlibdeki AA muhabirlerinin bildirdiine göre, TSKnn topçu birlikleri, Hatayn Reyhanl ve Krkhan ilçeleri ile Suriyedeki dlib gerginlii azaltma bölgesinde konulu noktalardan Afrindeki PYD/PKKnn mevzilerine top atlar yapt. TSK birlikleri, öle saatlerinden itibaren Afrinin Basufan, Cinderes , Deyr Bellt ve Raco bölgelerine en az 36 at yapt.

SURYEDE ABD PYD GÖRÜMES

Max Martin bakanlndaki ABD Dileri Bakanl heyeti öncek gün PYDnn ebakan yardmcs olduu belirtilen Aldar Halil, Kandilden gelen Fevze Yusuf ve Bedran Ciya Kürtle görütü. Görümede örgüt mensuplar, Amerikal yetkililere Suriyede federal sistem kurulmas taleplerini iletti.

PYD/PKK ELNDEK BÖLGE

Heyet daha sonra Aynularaba (Kobani) geçerek, PYD/PKKnn paravan örgütü SDGnin sözde genel komutan ahin Cilo kod adl Ferhad Abdi ahin ile toplant yapt.

ABD heyeti, terör örgütünün Rakkann yönetimini sivillerdeymi gibi göstermek amacyla kurduu Rakka meclisi üyeleriyle de bir araya gelerek, harabeye dönen kentin yeniden inasn görütü.

KANDLDEN GELEN KADRO

Kandil kadrosunun öne çkan isimlerinden Cilo, PYD/PKK adna uzun süredir silahl eylemleri yönetiyor. Amerikal yetkililer saha operasyonlarn, büyük ölçüde Cilo üzerinden yürütüyor.

Suriyede bir süre PYD/PKKnn paravan kuruluu SDGnin sözcülüünü yaptktan sonra bölgeden kaçan Talal Silo, AAya yapt açklamada, Cilo ile ABD yönetimi arasnda tam bir koordinasyon olduunu söylemiti.

Martin, ABDyi Türkiye ve Rusyann inisiyatifiyle düzenlenen Astana toplantlarnda temsil eden Amerikan heyetinide yer alm ancak son toplantya katlmamt.

Ana Sayfaya Git