TSK unsurları, İdlib'de yeni ateşkes gözlem noktası tesis etti

TSK konvoyu, İdlib gerginliği azaltma bölgesinde 9. gözlem noktasını Morik bölgesinde oluşturdu.

Haberler 08.04.2018 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerine (TSK) ait bir konvoy, Astana anlamalar çerçevesinde dlibde gerginlii azaltma bölgesinde yer alan Morik ilçesine 9. gözlem noktas tesis etti.

Sabah saatlerinde Türkiye-Suriye snrn geçen 100 araçlk askeri konvoy, Keferlusin köyünden Sermedaya oradan da Marretinum ile Han eyhun üzerinden Hama ilinin kuzey krsalndaki Morik ilçesine ulaarak yeni gözlem noktasn oluturdu.

Yeni gözlem noktas Türkiye-Suriye snrndan yaklak 88 kilometre derinlikte yer alyor.

9. GÖZLEM NOKTASI KURULDU

Konulanlan noktann yaklak 3 kilometre karsndaki hatlarda, Bear Esed rejimi ordusu unsurlar ve ran destekli gruplar bulunuyor.

Kazakistann bakenti Astanada garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve ran arasnda salanan anlama çerçevesinde, TSK, 12 Ekim 2017de dlib gerginlii azaltma bölgesindeki atekes rejiminin takibi için gözlem noktalar oluturmaya balamt.

Anlamaya göre, kademeli olarak dlibin kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSKnn toplam 12 bölgede gözlem noktas kurmas öngörülüyor.

ntikalin sona erip, TSKnn gözlem misyonunun balamasnn ardndan Gerginlii Azaltma Kontrol Gücünde yer alan Rus güçlerinin dlib gerginlii azaltma bölgesinin d ksmnda, rejim ile muhaliflerin cephe hattnda konulanmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git