Türk Büyükelçi: Irak'ta PKK'ya karşı İran'la bir koordinasyon içinde değiliz

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü operasyonlarını, İran devletiyle koordine ederek yapmadığını ancak İran'la ortak hareket etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Haberler 16.07.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe teebbüsünün ikinci yldönümü vesilesiyle büyükelçilik binasnda düzenledii basn toplantsnda ranl basn mensuplarnn çeitli konulardaki sorularn yantlayan Büyükelçi Tekin, TSKnin Kuzey Irakta devam ettirdii operasyonlarna deindi.

Tekin, Iraktaki operasyonlarla ilgili ranla bir koordinasyon içinde olduumuzu söyleyemeyiz. Fakat bu konuda ibirlii olanaklar vardr. Özellikle TürkiyeranIrak snrnn birletii noktalarda hem Irak hem ranla ortak hareket etmeye hazrz dedi.

PKKyla mücadelenin Türkiyeran güvenlik ibirliinde her zaman Türkiye için en ön sralarda yer alan maddelerden biri olduunu söyleyen Tekin, Bu konuda daha da yakn i birlii yapmak isteriz ifadesini kulland.

Erdoan-Ruhani-Putin üçlü zirvesi

Türkiye-ran-Rusya liderlerinin Suriye konulu toplantsnn Tahranda gerçekleeceini söyleyen Tekin, tarih konusunun yaz bitimine denk gelebileceini belirtti.

Tekin öyle konutu:

Zirvenin Tahranda yaplmas üzerinde anlald. Fakat tarih konusunda henüz kesinlemi bir karar yok. Tahminim bunun çok uzak olmayan zaman içerisinde, muhtemelen yaz bittikten sonra gerçekleebilecei yönünde. Suriyedeki gelimelerin seyri de zirvenin ne zaman yaplacan etkileyecektir dedi.

Ana Sayfaya Git