Türk Dışişleri'nden Katar krizi hakkında ilk yorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmenin ana gündemini 'İncirlik' konusu oluştururken ortak düzenlenen basın toplantısında iki bakana 'Katar krizi' soruldu.

Haberler 06.06.2017 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Dileri Bakan Sigmar Gabriel ile görümesinin ardndan basn toplantsnda Katardaki krize ilikin konuan çavuolu, diyalog çarsnda bulundu. çavuolu, Hepimizi üzen bir gelime... Oysa biz, Körfez bölgesinin birlik-beraberliini kendi birlik beraberliimiz olarak görüyoruz ve buna katk salyoruz. çok sayda ortak çalmamz var. Her bakmda bu dayanma önemli. Elbette sorunlar yaayabilir ülkeler ama her artta diyalogun devam etmesi lazm ki var olan sorunlar barçl yoldan alsn. Biz var olan tablodan üzüntü duyduk. Almas için elimizden geleni yapmaya hazrz. yorumunda bulundu.

DILER BAKANLIINDAN RESM AçIKLAMA GELD

Türkiye, Katar ve baz Arap ülkeleri arasndaki krize ilikin, söz konusu ülkelere kendi aralarndaki görü ve yaklam farkllklarn diyalog yoluyla çözmeleri temennisinde bulunarak, dost ve karde ülkeler arasnda yaanan bu anlamazla en ksa sürede çözüm bulunmas hususunda üzerine düeni yerine getirmeye hazr olduunu bildirdi.

Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Suudi Arabistan, Birleik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Msrn bu sabah Katar ile diplomatik ilikilerini kesme ve Katara yönelik baz yaptrmlar uygulamaya koyma karar aldklar örenilmitir. Bu karardan büyük üzüntü duyuyoruz. ifadesi yer ald.

Bölgenin çeitli ülkelerde devam eden krizler nedeniyle derin bir istikrarszlktan geçtii vurgulanan açklamada, Böyle bir dönemde bölgesel dayanmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadr. Bu balamda, Türkiyenin stratejik i birlii içinde olduu, bölgesel bar, güvenlik ve istikrar bakmndan önemli bir role sahip bulunan Körfez birlii Konseyi (KK) üyelerinin kendi aralarndaki görü ve yaklam farkllklarn diyalog yoluyla çözmeleri en halisane temennimizdir. denildi.

Açklama, unlar kaydedildi:

Terörizmle mücadele bata olmak üzere bölgemizin kar karya olduu tehdit ve snamalarla, ancak birlik ve beraberlik içinde mücadele edilebilecei unutulmamaldr. Türkiye, bölgesinin sorumlu bir aktörü ve slam birlii Tekilatnn (T) Zirve Dönem Bakan olarak dost ve karde ülkeler arasnda yaanan bu anlamazla en ksa sürede çözüm bulunmas hususunda üzerine düeni yerine getirmeye hazrdr.

Ana Sayfaya Git