Türk gemisine hukuk dışı arama

Yunan bir komutan tarafından sevk ve idaresi gerçekleştirilen İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırtakeyni, Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan Türk bandıralı gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurarak, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aradı.

Haberler 24.11.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre, Türk bandral ROSELINA-A gemisi, tad insani yardm malzemeleri ile stanbuldan demir alarak Libyaya hareket etti. Gemi, dün gece Yunanistan Deniz Kuvvetlerinden bir komutann sevk ve idaresinde yaplan rini Harekatnda görevli Alman frtakeyni tarafndan Mora yarmadasnn güneybatsnda uluslararas hukuka aykr bir ekilde durduruldu.

HELKOPTERDEN N YAPTILAR

Deniz hukukuna göre, gemilerde arama yapabilmek üzere gemiye personelin çkmas için bayrak devletinin rzasnn alnmas gerekmesine ramen, Türkiyeden böyle bir izin almadan Hamburg Frkateyninin personeli gemiye helikopterden ini yapt. Personelin gemiye helikopterden inii ve Hamburg Frkateyninin ROSELINA-A gemisi çevresindeki hareketleri de gemi personeli tarafndan cep telefonuyla anbean kaydedildi.

Ana Sayfaya Git