Türk Kızılay Filistin'de yaraları sarmaya devam ediyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, İsrail'in Gazze Şeridi'ne, 11 gün süren saldırılarında tahrip olan yapıları onarmaya, bölgede sağlık ve eğitim hizmetlerinden yemeğe kadar ihtiyaç duyulan alanlarda yaraları sarmaya devam ettiklerini belirtti.

Haberler 02.06.2021 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Genel Bakan Kerem Knk, AA muhabirine, srailin son saldrlarnn 2014teki saldrdan daha büyük ve kapsaml olduunu, özellikle Gazzede gerçek bir insanlk dram yaandn söyledi.

Türk halknn bu süreçte Filistin halknn yannda olduunu her frsatta maddi ve manevi olarak gösterdiini vurgulayan Knk, Filistinde neredeyse tahrip olmayan bina kalmadn ifade etti.

Knk, Gazzede yaklak 1800 müstakil bina ykld. 75 bin insan evsiz kald. Filistinliler camilere ve okullara snd. Saldrlarn balad ilk günden itibaren arkadalarmz Kudüs ve Gazzede acil sala younlatlar. Öncelikle ambargo nedeniyle hastanelerde ihtiyaç duyulan ilaç, tbbi ekipman ve ambulans gibi ihtiyaçlar karlamaya öncelik verdik. Hastanelerin enerjileri kesildii için jeneratörlerin yakt ihtiyac vard onlar karladk. Özellikle evleri yklm olan ailelerin insani destee ihtiyaçlar vard, onlar karland. Gazzedeki aevi araclyla baz okullardaki snmaclarn halen 3 öün yemeklerini karlyoruz. dedi.

Bu saldr çok sayda yetim brakt arkasnda

Knk, Filistin halknn her zaman yardmlara ihtiyaç duyduuna deinerek, uluslararas yardm kurulularnn Filistine daha çok yönelmesi gerektiini dile getirdi.

Filistin Yaral, Uzat Elini sloganyla balattklar kampanya kapsamnda yardmlarn devam ettiini anlatan Knk, unlar kaydetti:

lk etapta acil insani yardm ve salk temelli yardmlarmz vard. Sonrasnda 100 milyon liralk acil ve orta yardm eylem plann hayata geçirdik ve bu kampanya kapsamnda faaliyetlerimiz devam ediyor. imdi ise özellikle yklan evlerin inas, zarar gören evlerin onarlmas, altyap, üstyap... Özellikle içme suyunun zarar gördüünü biliyoruz. Bunlarla ilgili çalmalarmz var. Filistinde, Gazzede çok sayda içme suyu altyap projemiz var. Bu sene devreye alacamz projelerimiz var. Bu saldr çok sayda yetim brakt arkasnda. Bu yetimlerin korunmas için program balattk. Desteklediimiz yetimhanelerin kapasitelerini artrmaya çalyoruz. Unutmayalm ambulans, salk ekipmanlar, tbbi malzemeler oras için sürekli bir ihtiyaçtr.

Ana Sayfaya Git