"Türk ordusu bizi PKK’dan korur"

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ateşkes rejimini takip amacıyla konuşlandığı İdlib gerginliği azaltma bölgesinde yaşayan halk, Türk ordusunun üstlendiği görevin PKK/PYD tehlikesini bertaraf edeceğine inanıyor.

Haberler 16.10.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlib gerginlii azaltma (çatmaszlk) bölgesinde yer alan Daret zze ilçesi sakinleri, TSKnn atekes gözlem misyonu hakkndaki düüncelerini AA muhabirine anlatt.

Halepin bat krsalndaki ilçenin sakinlerinden Ahmet Ebu Tayyip, TSKnn dlibe intikalinin kendilerini mutlu ettiini belirterek nallah güvenlik salanacak. Hayat normalleecek. Güvenli bölgede halk güven içinde olacak. dedi.

27 yandaki Ebu Tayyip, Türk ordusu dlibe girdi. Rus, rejim ve ayrlkç PKK ve PYDnin saldrlar son bulacak. Ordu girmeseydi saldrlar sürecekti. diye konutu.

TSKnn PKK/PYDnin igal etmek istedii bölgelerde varlk kurmasnn önemli olduuna iaret eden Ebu Tayyip, PKK ve PYD terör örgütleridir. Türk ordusunun girmesiyle inallah örgütün tehditleri, saldrlar ve yaylma arzular son bulacak. dedi.

8 yandaki Fatma Ali de Türk ordusu sayesinde okulumuza güven içinde gideceiz. Sava uçaklar gider. Türk askeri bizi PKKdan korur. ifadelerini kulland.

- Türk ordusu, bizi PKKdan korur

53 yandaki Daret zze sakini Muhammed Ali, TSKnn varlnn bölgedeki hayatn yeniden normallemesini salayacan umduunu vurgulayarak Türk ordusu ile güven, sakinlik ve i hareketi gelecek. Türkler girmeseydi daha fazla ykm olacakt. PKK zaten Daret zzeyi hep hedef alyordu. Türk ordusu, bizi PKKdan korur. diye konutu.

- stikrar ve güven gelecek

24 yandaki Musab Reit de nallah Türkiye ile ülke düzelir. PKK ve saldrlardan kurtuluruz. Türkiye girmeseydi PKKnn saldr riskleri artacakt. dedi.

46 yandaki Ali Hulu, Bizler halk olarak onlara ho geldin diyoruz. Türk ordusu sayesinde uçak saldrlar son bulacak, istikrar ve güven gelecek. Kalknma olacak, sivil yaam artlar iyileecek. Okullar, camiler, üniversiteler hep kayg içerisinde. diye konutu.

Garantör ülkelerin silahl kuvvetlerine mensup birliklerden oluan Gerginlii Azaltma Kontrol Gücünde yer alan TSK unsurlar perembe gecesi bölgeye intikal etmiti.

TSK unsurlar ilk etapta, Türkiye snrnda bulunan PKK/PYD kontrolündeki Afrinin yaknlarnda baz noktalarda konuland.

dlibin içerisinde gözlem noktalar kuracak olan TSKnn misyonuyla rejim ve muhalifler arasndaki atekesin etkinliinin artrlmas, çatmalarn sona erdirilmesi, insani yardmlarn ulatrlmas, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüü ve krizin barçl çözümü için uygun koullarn oluturulmasna destek salamas hedefleniyor.

Suriyedeki atekesin dier garantörleri Rusya ve ran ile varlan Astana anlamalar çerçevesinde gerçekleen intikal, dlib-Afrin snr hattnda sürecek.

Ana Sayfaya Git