Türk tırları 12 gündür Suudi Arabistan'da bekletiliyor

Suudi Arabistan makamları, 73 Türk tırını yaklaşık 2 haftadır hiçbir gerekçe göstermeksizin gümrükte bekletiyor.

Haberler 30.08.2019 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan makamlar, 73 Türk trn yaklak 2 haftadr hiçbir gerekçe göstermeksizin gümrükte bekletiyor.

ismini açklamak istemeyen Türk oförler, skenderun Limanndan çktktan sonra 17 Austosta Suudi Arabistann kuzeybatsndan Kzldenize açlan Duba Limanna ulatklarn belirtti.

Rutin kontrollerin ardndan limann yannda bulunan ve etraf tel örgülerle çevrili bo sahaya yönlendirildiklerini aktaran oförler, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin bekletildikleri bu sahada ikinci haftalarn doldurmak üzere olduklarn söyledi.

Türk yetkililerle irtibat halindeyiz

Yüksek nem oranyla birlikte havann ar scak olmas nedeniyle birkaç kiinin rahatszlk geçirdiini vurgulayan oförler, Türkiyenin Riyad Büyükelçilii ve Cidde Bakonsolosluu yetkililerinin kendileriyle irtibat halinde olduunu kaydetti.

Suudi Arabistan, 21 Temmuzda ayn limana ulaan 85 Türk trn hiçbir gerekçe göstermeden 12 gün bekletmi ve daha sonra geçilerine izin vermiti.

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan da Duba Limannda bekletilen Türk trlarnn gümrükten sorunsuzca çkmas için Suudi Arabistanl muhatabyla telefon görümesi gerçekletirmiti.

Türkiyenin Riyad Büyükelçilii ve Cidde Bakonsolosluu da konuyu yakndan takip etmi, Türk oförlerin bir an önce gümrükten geçmeleri için Suudi Arabistan makamlar nezdinde youn giriimlerde bulunmutu.

Ana Sayfaya Git