Türkiye-İran hudut güvenliği mutabakatı imzalandı

Türkiye ile İran arasında hudut güvenliği ile ilgili mutabakat, Van'da düzenlenen toplantıda imzalandı.

Haberler 29.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda, Türkiye ve ran arasnda hudut güvenlii ile ilgili mutabakat imzaland.

Van Polisevinde düzenlenen toplantda, Vali Mehmet Emin Bilmez ile rann Bat Azerbaycan Genel Vali Yardmcs ve Hoy Kenti Fermandar Seyid Muhammed Abidi arasnda hudut güvenlii mutabakat imzaland.

Vali Bilmez, burada yapt konumada, dost ve karde ran slam Cumhuriyetinin Hoy Fermandarl ile Van Valilii arasnda sürdürülen 53. Alt Güvenlik Komite Toplants Hudut Görümelerinin tamamlandn söyledi.

Görümelerin iki gündür devam ettiini belirten Bilmez, Van ile ran slam Cumhuriyeti arasnda 285 kilometrelik snr hatt bulunmaktadr. Bu da beraberinde vatanda ile terörist geçileri, snr ticaretinde yaanan skntlar gibi takibi gerektiren konular getirmektedir. Bu kapsamda yaplan görümede iki ülke aleyhine faaliyet gösteren tüm terör örgütleri, yasa d göç, organize suçlar, uyuturucu ve kaçakçlkla mücadele, snr güvenliinin artrlmas gibi konularn yannda, snr ticaretinde yaanan skntlar, kültürel faaliyetler gibi hususlarda bilgi alveriinde bulunulmutur. dedi.

Türkiye-ran hudut güvenli

likilerin ne kadar güçlenirse her iki ülkenin de o kadar kazançl olacan vurgulayan Bilmez, bu toplantlar vesilesiyle iki kent arasndaki karlkl i birlii ve güven ortamnn artarak devam edeceini umduunu dile getirdi.

Abidi de kendilerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduunu aktard.

Vali Bilmeze ve Van halkna teekkür eden Abidi, unlar kaydetti:

çok samimi bir ortamda toplanty gerçekletirdik. ki ülke arasndaki sorunlarn ele alnmas bakmndan çok önemli konularda görü alverilerinde bulunduk. Özelikle terörizmle mücadele, kaçakçlk ve kaçak geçiler konularnda görütük. Müterek snr güvenliinin artrlmas hususunda iyi neticelere varm bulunduk. Her iki ülke snrda yaayanlarn refah düzeyinin artrlmas bizim önceliimizdir. Snr kapsndan geçilerin rahat salanmas hususunda gerekli görümelerde bulunduk. Arzuladmz bir güvene ulaalm ve ayn zamanda da snr sakinlerinin refahn artrm olalm.

Heyet, toplantnn ardndan kentten ayrld.

Ana Sayfaya Git