Türkiye-ABD iş birliğine karşı YPG/PKK-Esed yakınlaşması

YPG-PKK, Münbiç'teki Türkiye-ABD iş birliğinin Fırat Nehri'nin doğusuna taşınma ihtimali karşısında yeni arayışlara yöneldi

Haberler 04.07.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü, Esed rejimiyle Rakka ve Hasekedeki igalini sürdürecek artlar müzakere ediyor

Pazarlk masasnda, örgütün toprak kontrolünü sürdürme artyla petrol sahalar ve Irak snrndaki kaplar rejime devri gibi konular yer alyor

RAKKA/HASEKE/ANKARA - YPG/PKKnn Suriyenin kuzeyinden çkartlmas için Türkiyenin ABD ile yürüttüü i birlii, terör örgütünü Bear Esed rejimiyle yaknlamaya yöneltti. YPG/PKK, Haseke ve Rakkada tutunabilmek için Esedin desteini aryor.

Türkiye ve ABDnin, 4 Haziranda Münbiç ilçesinin YPG/PKKdan arndrlmas konusundaki yol haritas üzerinde anlamas, YPG/PKKy Esed rejimi ile yaknlamaya ve i birlii arayna itti.

Türkiye-ABD i birliinin Suriyede Münbiçten sonra Frat Nehrinin dousunda YPG/PKKnn igalindeki bölgelere tanmas ihtimaline karn resmi bir kalkana ihtiyaç duyan YPG/PKK, rejimle görümelere balad.

Suriyedeki güvenilir kaynaklarn AAya verdii bilgiye göre, Rakka ve Haseke illerinde toprak igalini sürdürmek isteyen örgüt, Esed rejimiyle artlar müzakere ediyor.

Yaklak bir haftadr devam eden müzakerelerde, YPG/PKKnn igal ettii Yarubiye, Simelka ve Derbesiye snr kaplar ile petrol sahalarn rejime devredilecei konusunun ele alnd, örgüt üyelerinin rejim ordusuna katlaca ifade ediliyor.

YPG/PKK-Esed yaknlamas

Kaynaklar, YPG/PKKllarn rejimde askerlik yapm gibi dikkate alnmas artnn da müzakere masasnda olduunu dile getiriyor.

Hasekedeki yerel kaynaklar, am ve Hasekede bir araya gelen örgüt ve rejim heyetlerinin ilk etapta, Hasekede terör örgütü eleba Abdullah Öcalann posterlerinin kaldrlmas konusunda anlatn belirtiyor.

Anlamann salanmas halinde YPG/PKK, rejimin resmi kalkann kullanarak Türkiyenin Frat Nehrinin dousuna geçmesini engellemeyi planlyor.

Terör örgütü halihazrda Suriyenin kuzeyinde Frat Nehrinin dousundaki Rakka, Haseke illeri ile Deyrizor ilinin kuzey ve dou krsalndaki bölgeleri igal ediyor.

AAnn harita alan ölçümlerine göre, Türkiyenin Zeytin Dal Harekat ile Afrinden çkarlmasnn ardndan, örgüt hala ülkenin yaklak dörtte birini igal altnda tutuyor.

Ana Sayfaya Git