'Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı'

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Isturiz, "Türkiye bizim zor zamanımızda yanımızda durdu. Bu nedenle Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı." dedi.

Haberler 18.06.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Venezuela Devlet Bakan Yardmcs Aristobulo Isturiz, Türkiyenin kendilerine kar yürütülen ambargodan korkmayarak zor zamanlarnda yanlarnda durduunu belirterek Biz ülkemizdeki krizi çözmek istiyoruz ve Türkiye de bizim yanmzda olduunu gösterdi. Bu nedenle Türkiye de Venezueladaki bar için Oslo sürecine dahil olmal. dedi.

Demokrasi Günü kutlamalar vesilesiyle Nijeryaya resmi ziyarette bulunan Venezuela Devlet Bakan Yardmcs Isturiz, Venezuela ile Dayanma Kampanyas balyla düzenlenen programn ardndan, ülkesinde son dönemde yaanan olaylar ve Türkiyenin Venezuelaya desteine ilikin sorular yantlad.

Türkiyenin hiçbir ülkeden korkmadna dikkati çeken Isturiz, Türkiye bize kar yürütülen ambargodan korkmad ve bizim zor zamanmzda yanmzda durdu. Biz ülkemizdeki krizi çözmek istiyoruz ve Türkiye de bizim yanmzda olduunu gösterdi. Bu nedenle Türkiye de Venezueladaki bar için Oslo sürecine dahil olmal. diye konutu.

Isturiz, krizin balamasndan bu yana Venezuelay yalnz brakmayan Türkiyenin, Venezuela halknn yannda olmasndan dolay memnuniyet duyduklarn dile getirdi.

Venezuela halknn Türkiye ile karde olduunu belirten Isturiz, Onlarn bize verdii destei hiç unutmayacaz ve bu vesileyle onlara teekkür ederiz. ifadesini kulland.

Emperyalist ülkeler huzurumuzu bozmak için urayor

Ülkesinin güvenlik ve gda gibi baz sorunlarla kar karya olduunu ve Venezuela halknn huzurunu bozmak için baz devletlerin uratn söyleyen Isturiz, Ülkemizde kriz var ama Devlet Bakan Nicolas Maduro ve onu destekleyenler bu krizi durdurmak ve olanlar dünyaya göstermek için çabalyorlar. Baz Avrupa ülkeleri ve özellikle ABD, Venezuelann varlklarna el koydu ve ambargo uygulad. Bu ülkeler, Venezuela ile savayorlar ve hükümet bunu sona erdirmek için urayor. dedi.

Isturiz, Maduronun halkn desteine güvendiini, bugüne kadar ülkeye kar yürütülen ambargolar ve darbe giriiminin baarl olamamasnn da halkn onun yannda olduunun göstergesi olduunu vurgulad.

Ülkedeki muhalif hareketin düman olmadna iaret eden Isturiz, Bizim asl dümanmz ABD Devlet Bakan Donald Trumptr ve ülkedeki ekonomik kriz onun yüzündendir. Trump ülkemizin iç ilerine karmamal ve ülkeye kar koyduu ambargoyu kaldrrsa problemimiz kalmayacak. deerlendirmesinde bulundu.

Isturiz, Maduronun meruiyetini yenilemesi için ülkeyi seçime götürebileceini ancak bunun çözüm olmayacan söyleyerek Bu kriz, Maduro devlet bakan olmadan önce balamt ve krizin asl nedeni Venezueladaki büyük petrol rezervlerinin ABDyi rahatsz etmesidir. dedi.

Ordu Maduronun yannda

Venezuela ordusunun da Maduroyu desteklediini dile getiren Isturiz, eski Devlet Bakan Hugo Chavezin ölmeden önce ordunun Maduronun yannda olmasn istediini ve onlarn da söz verdiini hatrlatt.

Isturiz, çünkü kendisi ileride ne olacan az çok tahmin edebiliyordu. Ordu içinde u anda hiçbir kopma yok ve Venezuela ordusu Maduronun yannda. diye konutu.

Ana Sayfaya Git