'Türkiye deneyiminden ve modelinden ilham alın'

Lübnan'daki başlıca siyasi güçlerden Cemaati İslami'nin Genel Sekreteri Azzam el-Eyyubi, Lübnanlılara "Türkiye deneyiminden ve modelinden ilham alma" çağrısında bulundu.

Haberler 16.09.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Aratrma Forumu tarafndan düzenlenen video konferansa katlan Cemaati slaminin Genel Sekreteri Azzam el-Eyyubi, Türkiyenin yükselii ve Lübnandaki Sünni toplumuna etkisi balkl bir konuma yapt.

Eyyubi, Lübnanllarn Türkiye deneyiminden ve modelinden ilham almas, önümüzdeki aamada önemli ve gereklidir. dedi.

Lübnandaki Sünnilerin Türkiyenin ülkede kendileri için rol üstlenmesi düüncesinde olduunu aktaran Eyyubi, Lübnanda bozulan dengeyi salama araynda olduklarn ifade etti.

Eyyubi, Lübnandaki Sünni Müslümanlar, dier unsurlara kar kendilerini zayf hissetmeleri nedeniyle iç dengenin salanmas ve kendilerine destek olmas adna bir güç araynda. diye konutu.

Türkiyenin dengeleri koruduunu, bölgede mezhep ve etnik hesaplarla hareket etmediine dikkati çeken Eyyubi, Lübnandaki Sünniler Türkiyeyi örnek alyor. Zira Türkiye, çounu Sünni Müslümanlarn oluturduu, son on ylda zulme ve baskya maruz kalan insanlarn yannda yer ald. ifadelerini kulland.

Farkl din ve mezheplere dayal siyasi bölünmeler açsndan oldukça krlgan bir yapya sahip Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yllarndaki iç savatan bu yana en büyük krizi yayor.

Lübnanda 13 ay aradan sonra 10 Eylül Cuma günü, Necib Mikati babakanlnda yeni hükümet kurulmutu.

Ana Sayfaya Git