Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştü. Çavuşoğlu ve Pompeo, son olarak 18, 26 ve 28 Temmuz'da telefonda görüşmüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesi ABD'nin talebi üzerine gerçekleşti.

Haberler 02.08.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, ABD Dileri Mike Pompeo ile telefonda görütü. Görümenin ABDnin talebiyle gerçekletii belirtildi.

Bakan çavuolu ve ABDli mevkida Pompeo, 51. Güney Dou Asya Ülkeler Birlii (ASEAN) Dileri Bakanlar Toplants kapsamnda planlanan yüz yüze görüme öncesinde telefon konumas yapt.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, telefon görümesi kar tarafn talebi üzerine gerçekleti.

çavuolu ve Pompeo, son olarak 18, 26 ve 28 Temmuzda telefonda görümütü.

Son 15 günde 4 kez telefonda görüen çavuolu ve Pompeonun, ASEAN Dileri Bakanlar Toplants kapsamnda bir araya gelerek ikili görüme yapmas öngörülüyor.

Türkiyede tutuklu bulunan ve geçen hafta ev hapsine alnan ABDli rahip Brunson nedeniyle Türkiye-ABD ilikilerinde gergin bir dönem yaanyor. ABD yönetimi Brunsonn serbest braklmamas halinde Türkiyeye bir dizi yaptrm uygulanacan belirtmiti. 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan FETÖ ve PKK ile balantlar bulunduu suçlamalaryla tutuklanan ve yarg süreci zmirde devam eden Brunson geçen hafta ev hapsine alnm ve hakknda yurt dna çk yasa konulmutu. Mahkeme, Rahip Brunsonn avukatnn ev hapsine ve yurtdna çk yasana yapt itiraz dün reddetmiti.

Ana Sayfaya Git