Türkiye ile IKYB arasında ile uzun bir aradan ilk temas

TÜRKİYE'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karakaçay, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) sözcüsü Sadi Pire başkanlığındaki bir heyet ile uzun bir aradan sonra ilk kez bir araya geldi. Türkiye, Ağustos 2017 yılında IKYB yönetimindeki Süleymaniye'de 2 istihbaraçnının PKK tarafından kaçırılmasından sonra IKYB'nın Ankara temsilciliğini kapatmıştı.

Haberler 01.08.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak eski Cumhurbakan Celal Talabaninin partisi olan Irak Kürdistan Yurtseverler Birlii (IKYB) ile Türkiye arasnda 1 yl gibi uzun bir aradan sonra ilk temas, dün Erbil kentinde gerçekleti. Erbil Bakonsolosu Hakan Karaçay ile IKYB Sözcüsü Sadi Pire bakanlndaki heyet, bir araya geldi. IKYB Genel likiler Ofisinden yaplan açklamada, IKYB Sözcüsü Sadi Pirenin Türkiyenin Erbil Bakonsolosu Hakan Karaçay bakanlnda bir heyet ile görütüü belirtildi.

Açklamaya göre, Sadi Pire, IKYBnin Türkiye ile ilikilerinin uzun bir tarihi geçmie sahip olduunu belirterek, ki taraf arasndaki dostane ve iyi ilikiler, karlkl istikrara ve daha aydnlk bir gelecee yol açyor. Siyasi ve ticari ilikilerin gelimesine ve dolaysyla Türkiyenin ve bölgenin ortak çkarlarna hizmet ediyor dedi.

Açklamada, Bakonsolos Hakan Karaçayn da Türkiyenin Irak ve IKBYnn siyasi istikrarna büyük önem verdiini dile getirerek, Karlkl ilikilerin her alanda güçlendirilmesi için ortak çalmaya hazrz dedii belirtildi.

Austos 2017 ylnda IKYB denemitinme bulunan Süleymaniyenin Dokan ilçesinde 2 istihbaratçnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrlmasnn ardndan Ankara ile IKYB arasndaki ilikiler kopma noktasna gelmi, bu olayn ardndan Türkiye, IKYBnin Ankara temsilciliini kapatm, ardndan Irak Kürt bölgesinde yaplan bamszlk referandumundan sonra da Türkiye, Erbil ve Süleymaniye uçularn durdurmutu. Bir süre sonra Erbil uçular tekrar balatlrken, Süleymaniyeye uçular ise hala yaplmyor.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, son olarak 23 Austos 2017 tarihinde Irak ziyareti kapsamnda Erbilde IKYBnin sözcüsü Sadi Pire ile görümütü.

Ana Sayfaya Git