"Türkiye, İran ve Rusya ittifakı dünyanın geleceğini şekillendirecektir"

Rus stratejist ve siyaset bilimci Prof. Dr. Aleksandr Dugin, Türkiye, İran ve Rusya'nın Suriye'deki iş birliğinin bölgede barışın temini için önemli bir adım olduğunu söyledi

Haberler 09.07.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus stratejist ve siyaset bilimci Prof. Dr. Aleksandr Dugin, Türkiye, Rusya ve rann bölgedeki i birliinin bata Suriye olmak üzere bölgede barn temini adna önemli olduunu, böylece ABDnin bölgedeki komplolarnn da baarszla uratldn belirtti.

ran devlet televizyonunda yaymlanan Snrsz adl programa katlan Dugin, bölgesel ve küresel meseleler hakknda deerlendirmelerde bulundu.

Türkiye, Rusya ve rann Suriyedeki krizi sona erdirerek bu ülkede bar ve istikrar salamak adna Astana süreciyle balattklar i birliinin önemine vurgu yapan Dugin, Türkiye, ran ve Rusyann Suriyedeki i birlii bata Suriye olmak üzere bölgede barn temini adna önemli bir admdr. Bu ittifak, ABDnin bölge ve Suriyedeki komplolarn da boa çkarmtr. dedi.

Dugin, üç ülkenin i birlii sayesinde ABDnin bölgedeki nüfuzunu kaybetmeye baladn iaret ederek unlar söyledi:

Bu ittifak dünyann geleceini ekillendirecektir. Avrasya projesinin baaryla uygulanmas halinde uluslararas toplum tek kutuplu düzenden çok kutuplu düzene geçi yapacak ve ABDnin bölgesel nüfuzu azalacaktr.

ABDnin nükleer anlamadan ayrldktan sonra rana uygulamaya balad yaptrmlara dikkati çeken Dugin, ortak düman olarak tanmlad ABD yönetiminin yaptrmlaryla mücadele edilebilmesi için Tahran ve Moskovann i birliini güçlendirmesi gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git