Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını şiddetle lanetledi

Türkiye, İsrail'in Gazze'de çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği hava saldırılarını şiddetle lanetledi.

Haberler 12.05.2021 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara

Dileri Bakanl, srailin Gazzeye düzenledii saldrlara ilikin yazl açklama yapt.

Açklamada, srailin Gazze eridinde balatt ve aralarnda çocuklarn da bulunduu çok sayda masum insann hayatn kaybetmesine yol açan hava saldrlarn iddetle telin ediyor, saldrda hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diliyoruz. Mukaddes ramazan aynda Dou Kudüs ve Bat eriada Filistin halkn topraklarndan sürmeye çalan ve Mescid-i Aksada ibadet etmek isteyen Filistinlilere müdahalede bulunan srail, Filistin topraklarnda olaylarn bu raddeye ulamasnn ba sorumlusudur. ifadeleri yer ald.

srailin söz konusu saldrgan ve tahrikkar politikalarnn, Orta Douda iddetin sona erdirilmesine ve diyalog ve uzlann hakim klnmasna yönelik çabalara katk salamayacann açk olduu vurgulanan açklamada, srail yönetiminin, ayrmsz ve orantsz güç kullanmak suretiyle Filistin halknn meru hak ve taleplerini bastramayacan artk idrak etmesi ve bölgede husumet ve gerilimi daha da artrmaktan baka bir amaca hizmet etmeyen bu tür askeri yöntemlere derhal son vermesi salanmaldr. deerlendirmesi yapld.

Açklamada, Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun, bölgede gerilimin düürülmesine ve srailin saldrgan tutumuna son vermesinin salanmasna yönelik Birlemi Milletler, slam birlii Tekilat ve dier uluslararas platformlarda atlabilecek admlara ilikin, T Genel Sekreteri Yusuf el Useyminin yan sra bölgedeki ülkeler ve çeitli Avrupa ülkelerindeki mevkidalaryla telefon görümeleri gerçekletirdii vurguland.

Ana Sayfaya Git