Türkiye İzin Vermeyecek

"PKK'nın IKBY'de bir güç haline gelmesine asla izin vermeyeceğiz"

Haberler 31.05.2017 - 10:59 Son Güncelleme : 31.05.2017 - 11:07

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Pemerge Özel Birlikleri (Zerevani) Komutan General Aziz Veysi, merkezi hükümetin PKKnn Sincardaki varl konusunda sessiz kalmasn sert bir ekilde eletirerek Türkiyenin güvenliinin göz önünde tutulmas gerektiini söyledi.

Veysi, AA muhabirine yapt açklamada PKKnn Musulun Sincar Da ve çevre bölgelerindeki varl ile ii milis gücü Hadi abinin Irak-Suriye snr üzerindeki son tartmal operasyonlar hakknda deerlendirmelerde bulundu.

IKBYnin tüm çarlar ve Türk Silahl Kuvvetlerinin düzenledii hava saldrlarna ramen Sincardan çekilmemekte srar eden PKKnn Badatn sessizliinden güç aldn belirten Veysi, Irak büyük bir hata içerisinde. Badat da çok iyi biliyor ki Türkiye PKKnn Sincar (engal) Danda örgütlenip orada bir tehdit haline gelmesini kabul etmeyecektir. dedi.

PKK, IRAK LE TÜRKYE ARASINDA FTNE çIKARMANIN PENDE

Türkiyenin bir komu ülke olarak hakl gerekçelerle kendi güvenliini garanti almaya çaltn dile getiren Veysi unlar söyledi:

Türkiye, Sincardan TNT ile militanlarn Ankara ve stanbula gönderilmesine göz yummayacaktr. Bu mesele Irak sonu olmayan bir savaa doru götürebilir. Türkiye komu ülkedir ve güvenliinin göz önünde tutulmas lazm. PKK, Irak ile Türkiye arasnda fitne çkarmann peinde.

PKKnn bölgesel baz devletlerin desteiyle kirli oyunlar oynayp, büyük hayaller kurduunu ifade eden Veysi, PKKnn IKBYde bir güç haline gelmesine asla izin vermeyeceiz. Bölgenin kendi sahipleri ve izledii bir siyasi çizgisi var. PKK hangi maske ve isim altnda karmza çkarsa çksn, bizim için ayndr ve deimez. diye konutu.

HAD AB ANLAMAYA SADIK KALMADI

Pemerge Özel Birlikleri (Zerevani) Komutan ayrca Musulu DEAtan kurtarma operasyonu için Washington öncülüünde Erbil ve Badat arasnda yaplan askeri anlamaya Hadi abinin sadk kalmadn vurgulad.

Veysi, Irak ordusu, Pemerge ve Hadi abi güçleri için belirlenen bir plan vard. Hadi abi, son dönemlerde bu anlamaya bal kalmayarak Musul-Suriye snr üzerinde birtakm operasyonlar balatt. dedi.

Hadi abinin ran destekli bir yap olduunu hatrlatan Veysi, Görünen o ki Hadi abi devlet içerisinde bir baka devlet gibi hareket ediyor. Hadi abi, rann desteiyle hükümetin tüm kurumlar üzerinde kontrolü salyor ve buna kar çkacak mevcut bir güç de yok. ifadelerini kulland.

HAD ABNN IRAK-SURYE SINIRINI DENETM ALTINA ALMA çABASI

PYD/PKK ve Hadi abinin Irak-Suriye snr üzerinde DEAtan aldklar bölgelerde bir lojistik koridor açmak istedii eklindeki iddialara ise Veysi, Bekleyip, ne gibi bir sonuç çkacak diye dikkatli bir ekilde gelimeleri takip ediyoruz. yantn verdi.

Hadi abinin Erbil-Badat anlamasn çineyerek, Irak-Suriye snrn denetim altna almaya çalmasnn altnda farkl senaryolarn yattn dile getiren Veysi, sözlerini öyle tamamlad:

ran tüm gücüyle bölgede hakimiyet kurmaya çalyor. Özellikle ran-Irak-Suriye hatt kurarak bu karayolunun denetimini elinde tutmak istiyor. Bunun yannda, Iraktaki Sünnilerin etkisiz kalmas için de büyük bir çaba sarf ediyor. Ortadaki senaryonun farkndayz ve endieli bir ekilde izliyoruz. Ancak bata bölgedeki Sünni ülkeler olmak üzere, ABD ve Bat rann uygulamak istedii bu senaryoya kar duruyor.

Ana Sayfaya Git