Türkiye seçimler hayırlı olsun!

Türkiye, Irak'ta yapılan seçimlere ilişkin "Seçim sonuçlarının yıllardır büyük acılar ve zorluklar yaşayan dost ve kardeş Irak halkı için hayırlı olmasını diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberler 14.05.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Irakta ülke genelinde yaanan baz terör eylemlerine ve usulsüzlük iddialarna ramen parlamento seçimlerinin tamamlandna iaret edilerek Seçim sonuçlarnn yllardr büyük aclar ve zorluklar yaayan dost ve karde Irak halk için hayrl olmasn diliyoruz. ifadeleri kullanld.

SONUçLARI HAYIRLI OLSUN

Seçim sonuçlarnn meruiyetinin tesisi bakmndan, söz konusu usulsüzlük iddialarnn Irak Yüksek Seçim Kurulu tarafndan aratrlmasnn önem tad vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

Irakn siyasi birliinin ve toprak bütünlüünün korunmasna büyük önem atfeden Türkiye, Irak halknn tüm kesimlerini kucaklayacak bir hükümet kurulmasnn, terörizmle mücadele, toplumsal uzla ve yeniden yaplanma gibi çetin snamalarn baaryla üstesinden gelinmesi bakmndan önem tayacana, bölgemizin güvenlik ve istikrar üzerinde de olumlu yansmalar olacana inanmaktadr.

Ana Sayfaya Git