"Türkiye terörle mücadelede çok önemli bir müttefik"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye, terörle mücadele kapsamında geçmişte de şimdi de çok önemli bir müttefik olmuştur." dedi.

Haberler 12.09.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Stoltenberg, NATO karargahnda, ABDde 18 yl önce düzenlenen 11 Eylül terör saldrlarn anma töreninin ardndan basnn sorularn cevaplad.

Türkiyenin terörle mücadeleye ne tür bir katk sunduunun sorulmas üzerine Stoltenberg, Türkiye, terörle mücadele kapsamnda geçmite de imdi de çok önemli bir müttefik olmutur. diye konutu.

Stoltenberg, Türkiyenin özellikle Afganistanda terörle mücadelede öncü ülkelerden biri olduunu kaydederek bugün Dileri Bakan Mevlüt çavuoluyla bir telefon görümesi gerçekletirdiini, Afganistana olan kararll teyit ettiklerini ifade etti.

- DEAla mücadelede temel rol

Türkiyenin Irak ve Suriyede DEAla mücadele konusunda da temel rol üstlendiini belirten Stoltenberg, Türkiyenin katklar ve salad altyap olmadan, DEAa kar söz konusu baarlar elde etmek çok daha zor olurdu. ifadesini kulland.

NATOnun Suriyede sahada olmadn anmsatan Stoltenberg, dier taraftan ABD ve Türkiye gibi iki NATO müttefikinin faaliyetlerini koordine etmesinden ve birlikte hareket etme yollar aramalarndan memnuniyet duyduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git