Türkiye'den "İdlib'deki saldırılar acilen durdurulsun" çağrısı

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib iline yönelik saldırılarının acilen durdurulması çağrısında bulundu.

Haberler 12.09.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükelçi Arslan, sviçredeki BM Cenevre Ofisinde devam eden nsan Haklar Konseyinin (HK) 42nci oturumunda konutu.

BM nsan Haklar Yüksek Komiseri Michelle Bacheletin, HKnn açlnda yapt konumada dile getirdii özellikle dlibin güneyi ve Hamann kuzeyinde devam eden askeri trmana ilikin kayglarna katldklarn belirten Arslan, Biz, kendi askerlerimizin dahi hayatn riske atarak dlibde rejim ve destekçilerinin sivillere ve sivil altyapya yönelik saldrlarn engellemek için elimizden geleni yaptk. Eer bu saldrlar acilen durdurulmazsa dlibdeki insani trajedinin yansmalar 2015te yaananlardan çok daha ar olacak. dedi.

Konumasnda dünyann farkl bölgelerindeki krizlere de deinen Arslan, srailin Gazzeye yönelik devam eden acmasz ablukasnn Gazze halknn en temel insan haklarna ar darbe indirdiini, Myanmarda da Arakanl Müslümanlara yönelik insan haklar ihlallerinin Türkiye için ciddi endie kayna olmaya devam ettiini vurgulad.

- AB yükümlülüklerini yerine getirsin

Hindistann Cammu Kemirin özel statüsünü kaldrmasnn BM Güvenlik Konseyinin ald kararlarn ruhuna aykr olduunun altn çizen Arslan, Türkiyenin Kemir sorununun ilgili BM kararlar dorultusunda Pakistan ve Hindistan arasnda barçl ekilde çözülmesini istediini kaydetti.

Arslan, dünyada en çok mülteciye Türkiyenin ev sahiplii yaptn anmsatarak, Avrupa Birliine (AB) çarda bulunarak, Birliin mültecilerin yükünün paylalmas yönündeki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git