Türkiye'den ABD'ye sert yanıt

Dışişleri Bakanlığı, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMacster'ın sözlerinin kabul edilemez ve temelsiz olduğunu açıkladı.

Haberler 14.12.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye-ABD arasnda yaanan gerilimde Ankaradan Washington yönetimine yeni bir yant geldi.

Dileri Bakanlnn yapt resmi açklama öyle:

ABD Ulusal Güvenlik Danman H.R. McMastern, bir düünce kuruluu tarafndan dün (12 Aralk) Vaingtonda düzenlenen toplantda yapt konumada ülkemizi ve hükümetimizi hedef alan ifadelerde bulunduu üzüntüyle örenilmitir.

Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasl bir mücadele verdiini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danman McMastern gerçeklikle balants olmayan iddialar hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir.

KABUL EDLEMEZ, TEMELSZ

Dost ve müttefik olarak görmeye devam ettiimiz ABDnin ülkemize ayn yaklam sergilemesini ve her ne sfat altnda olursa olsun YPG gibi terör örgütlerine destei brakarak, geleneksel müttefiklik ilikilerimiz ve uluslararas meruiyete uygun ekilde ülkemizin kararllkla sürdürdüü terörizm ve radikalizmle mücadelesine daha somut ve etkin destek vermesini beklemekteyiz.

Bakan Donald Trumpn danman McMaster, Türkiye ve Katar teröre destek vermekle suçlamt. ABD, terör örgütü YPG ile Suriyede ibirlii yapyor ve örgüte üç bin TIRdan fazla silah göndermi durumda.

Ana Sayfaya Git