Türkiye'den Afganistan'a 100 ton buğday tohumu

Kıtlığa çare olabilmek amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan 100 ton buğday tohumu, tırlarla Afganistan'a gönderildi.

Haberler 12.10.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vakf açklamaya göre, Afganistandaki son krizin ardndan Yalnz brakma sloganyla bir kampanya balatan HH, Kabil, Ghazni, Meydan ar, Saidabad, Tahar, Kunduz, Baglan ve Kandahar ehirlerindeki 15 bin Afgana gda kumanyas ulatrd.

60 tonu bulan yardmlardan, en ücra köylerde yaayan yetim aileleri ile engelli vatandalarn yan sra mülteci kamplar ve hastaneler de faydalanrken, son olarak bölgeye tohum gönderildi.

Türkiyede Tarm ve Orman Bakanl tarafndan üretilen RES, BAYRAKTAR 2000, ES26 ve SÖNMEZ 2021 tohumlar, 3 farkl ilden 5 farkl tra yüklenerek Afganistana uurland.

Afganistan corafyas göz önünde bulundurularak tercih edilen 4 farkl tohum çeidi, kendi özelliklerine göre farkl fiziki artlara sahip arazilere ekilecek. 100 ton tohum, hayrseverlerin destekleriyle Tarm letmeleri Genel Müdürlüünün Eskiehir, Krehir ve Konya depolarndan satn alnd.

klim, toprak yaps, gübreleme, yamur ve sulamaya göre verimi deien tohumlar, verim alnmaya balandnda hem Afgan çiftçiler için hem de gdaya ulamakta zorluk çeken Afgan halk için umut vesilesi olacak.

Ana Sayfaya Git