Türkiye'den Irak'a giriş ve çıkışlar 24 saatliğine durduruldu

IRAK’ta yapılan genel seçimler nedeniyle bu ülke tarafındaki İbrahim Halil Gümrük Kapısı, 24 saatliğine yolcu ve araç trafiğine kapatıldı. Türkiye’den Irak’a gitmek isteyenler, Habur Kara Hudut Gümrük Kapısı'nın da kapalı olması nedeniyle Şırnak'ın Silopi ilçesinde bekletiliyor.

Haberler 13.05.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesinde bulunan Habur Kara Hudut Gümrük Kaps ve Irak tarafnda bulunan brahim Halil Gümrük Kaps, komu ülkede dün balayan genel seçimler nedeniyle, karlkl olarak kapatld.

SINIR KAPISI KAPALI

Önceki gece saat 00.00 itibaryla yolcu ve araç geçiine kapatlan gümrük kapsnn, 24 saat süreyle kapal kalaca örenildi. Türkiyeden Iraka gitmek isteyen yolcular, dün gece kapatlan brahim Halil Gümrük Kapasndan geri gönderildi. Habur Snr Kapsnda bekleyen baz yolcular, seçimlerden haberleri olmaklar için beklediklerini ve kap açlncaya kadar gümrük sahas önünde duracaklarn söyledi. Irakl yetkililer, brahim Halil Gümrüünün dün gece saat 00.00 itibaryla yolcu ve araçlar geçiine açldn duyurdu. Kapnn kapal olmas nedeniyle Iraka gidemeyen yolcular Silopiye gönderilirken, kamyon ve TIRlar ise tr parknda bekletiliyor.

Ana Sayfaya Git