Türkiye'den İsrail'in kabul ettiği "Yahudi ulus devlet" yasasına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail Parlamentosunda bugün kabul edilen 'Yahudi Ulus Devleti' yasası evrensel hukuk ilkelerini ayaklar altına almakta ve İsrail vatandaşı Filistinlilerin haklarını hiçe saymaktadır" "Yasada kendi kaderini tayin hakkının sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanımlanması ise çağ dışı ve ayrımcı bir zihniyetin ürünüdür" "İsrail hükümeti tarafından Filistin’de sürdürülen işgale ve hukuk dışı uygulamalara kılıf bulunmasını ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasaya uluslararası toplum tarafından da gerekli tepki gösterilmelidir"

Haberler 20.07.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl, srail Parlamentosunda kabul edilen Yahudi Ulus Devleti yasasnn evrensel hukuk ilkelerini ayaklar altna aldn ve srail vatanda Filistinlilerin haklarn hiçe saydn bildirdi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, srail meclisinde bugün onaylanan Yahudi Ulus Devleti yasasna tepki gösterildi.

Açklamada, srail Parlamentosunda bugün kabul edilen Yahudi Ulus Devleti yasas evrensel hukuk ilkelerini ayaklar altna almakta ve srail vatanda Filistinlilerin haklarn hiçe saymaktadr. ifadesine yer verildi.

YAHUD ULUS DEVLET YASASI

Yasada srailin igal altnda tuttuu Kudüsün bakent olarak ilan edilmesinin uluslararas toplum bakmndan yok hükmünde olduuna iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Ayn yasada BM kararlaryla hukuk dl defaten tescillenmi yerleimlerin tevik edilmesi ise asla kabul edilemez. Yasada kendi kaderini tayin hakknn sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanmlanmas ise ça d ve ayrmc bir zihniyetin ürünüdür.

srail hükümeti tarafndan Filistinde sürdürülen igale ve hukuk d uygulamalara klf bulunmasn ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldrlmasn amaçlayan söz konusu yasaya uluslararas toplum tarafndan da gerekli tepki gösterilmelidir.

Ana Sayfaya Git