Türkiye'den savunmada dev hamle! Bakan Işık açıkladı...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, S-400 füzeleri ile ilgili Rusya ile görüşmelerin yapıldığını açıkladı.

Haberler 20.03.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, S-400 füzeleri ile ilgili Rusya ile görümelerin yapldn belirtirken Türkiyenin de kendi füze ve hava sistemini gelitirmek için çalmalara baladn açklad.

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, Mehmet Acetin sunduu Bakent Kulisi Programnda gündeme dair deerlendirmelerde bulundu. S-400ler için Rusya ile nihai görümelerin yapldn aktaran Bakan Ik, Türkiyenin kendi füze ve hava savunma sistemini yapmak için çalmalara baladn açklad.

te o konumadan satr balar:

(Mevcut Anayasaya ilikin) Türkiyede her ey durdu, biz mahvolduk gibi bir durumumuz yok. Ama öyle bir durum var diyelim ki Türkiyenin hz saatte 30 km, dier ülkelerin hz saatte 70 km. Biz durumda her saniye daha da geride kalyoruz. araba çalyor demek yetmiyor, rakiplerin seni geçiyor, bu baarl saylamaz. Bu sistem çok fazla fren mekanizmas olan bir sistem. Sistem hz almak için enerji üreten bir sistem deil. Bu kadar riskli bir corafyada sizin hzl karar alp uygulama mekanizmanz yoksa çok ar bedeller ödersiniz. stikrarn olmad dönemlerde Türkiyenin neler kaybettiini biliyoruz. Bu arabann hz 20 km, bize en az 90 km hzla gidecek bir araba lazm. Temel fark burada. Dünya büyük bir yara girmiken ben dedemden kalan yava araba ile yola devam ederim diyemezsiniz.

ASKERE YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜK...

TSK artk demokratik denetimin kendi üzerinde olduunu biliyor. Demokratik denetim olmazsa yanllar görmek pek mümkün olmuyor. Askere yaplacak en büyük kötülük demokratik denetimin ortadan kaldrlmas. Askere tüm ülkelerde sivil denetim vardr. Bu denetimin ortadan çkmas sonucu FETÖ gibi bir bela geldi ve çok ar bedeller ödedik. Bir çok general maalesef FETÖ ile balantl çkt hatta bazlar yarglanyor.Benim özel kalemim de hala aranyor. Kendisi zaten 3-4 yldr bu görevdeydi, ben geldiimde de oradayd. Bakann özel kalem müdürlüünü ele geçirdiinizde bütün siyasi süreci görüyorsunuz.

BU TAVIR KABUL EDLEMEZ

Türkiyenin hava savunma sistemlerine ihtiyac var. Türkiyenin öncelii NATOya entegre olabilecek hava sistemleri olur. Türkiye bunla ilgili ciddi bir çalma yapt ama NATO üyesi olup bu silaha sahip ülkeler hem çok yüksek fiyat verdi, hem teknoloji paylam yapmad. Sonra da Türkiye baka yere yönlenince kyameti kopardlar. Bu kabul edilemez.

NATOYA ENTEGRE EDLMEYECEK

Bu bizim ihtiyacmz, bunu karlamak için bir çok çalma yapld. S 400ler konusunda nihai görümeler yaplyor. Olumlu olursa imzalar atlacak. NATO ya Türkiyenin ihtiyacn karlayacak ya Türkiyeyi bu konuda eletirmeyecek. Biz bu sistemi aldmzda biz NATOya entegre etmeyeceiz, kendi milli sistemimiz olarak kullanacaz.

TÜRKYE KEND FÜZE SSTEMN GELTRECEK

NATO hiç bir zaman kendi silah olmayan sistemlerin kullanlmasn istemez. Bizim burada hedefimiz bu konuda kendi sistemimizi gerçekletirmek. Türkiye u anda kendi füze ve savunma sistemini gelitirmek için çalmalara balad. Uzun menzilli füze ve hava sistemimize sahip olmak için çalmalar sürüyor, yerli ve milli olacak. Bunun için 5-7 yllk bir süreç düünüyoruz. Arkadalarmz youn bir çalma yapyor

Ana Sayfaya Git