Türkiye'nin desteği Hafter'i güçsüzleştirdi

The Economist; Türkiye'nin Libya'da Hafter, Rusya, BAE, Mısır ve Fransa'nın oluşturduğu ittifak karşısında İHA ve SİHA'larla dengeleri değiştirdiğini yazdı.

Haberler 11.05.2020 - 23:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiltere merkezli Economist gazetesinde yer alan haberde, Birlemi Milletler (BM) nezdinde Libyadaki meru hükümet olan Ulusal Mutabakat Hükümetinin (UMH) Trablusun batsnda ve güneydousunda balatt operasyonlarda Türkiyenin de destei ile baarl olduunu belirtildi. Bu operasyonlar kapsamnda Halife Hafterin güç kaybettiini bildirdi.

ngilterenin bakenti Londrada merkezi bulunan Economist gazetesi, 6 yldr süren Libya iç savanda, ülkenin dousundaki gayrimeru silahl güçlerin lideri Halife Hafterin güç kaybettiini duyurdu.

Gazetenin, Halife Hafter zemin kaybediyor balyla yaynlad haberinde, BM nezdinde Libyadaki meru hükümet olan Ulusal Mutabakat Hükümetinin (UMH) balatt ve Türkiyenin de destek verdii operasyonlarda Surman, Sabratha, Al Ajaylat gibi bölgelerin Hafter milislerinden kurtarlmas ve Tunus-Libya snrnn güvence altna alnmasyla birlikte, Terhuneye balatlan ikinci operasyonun ardndan Hafter için kritik öneme sahip olduu ifade edilen Vatiyye Askeri Üssüne balatlan operasyonla birlikte Hafterin zemin kaybettii ifade edildi.

TÜRK DRONELARI HAFTERE GÜç KAYBETTRYOR

Gazetedeki haberde, Hafterin Msr, Fransa, Rusya ve Birleik Arap Emirliklerinden destek gördüü, ancak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bu ittifaklara kar mücadele ederek UMH ile Libya Mutabakatn imzalad ifade edildi.

Mutabakatn ardndan UMHnin bahsi geçen operasyonlar ve Türk dronelarnn Haftere ait ikmal noktalarn hedef almasyla birlikte, Hafterin güç kaybettii belirtildi. Haberde ayrca Türk HA ve SHAlarn bölgedeki dengeleri deitirdi ifadeleri yer alyor.

Ana Sayfaya Git